REKLAMI GEÇ

İstiklal Mahallesi Sakinleri: Bize de sorsunlar

İstiklal Mahallesi Sakinleri: Bize de sorsunlar

Takas usulü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen, İstiklal’deki eski Orman Bölge Müdürlüğü binası ve lojmanların yıkımı devam ediyor. Kentin cazibe merkezindeki 13 bin 900 metrekarelik alanda ne yapılacağı ise belirsizliğini koruyor.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Haziran 2014 Cuma, 11:12

Denizlihaber.com’uneski Orman Bölge Müdürlüğü binası ve lojmanları ile ilgili ‘Yıkılıyor ne olacak?” başlığı ile yayınladığı haber ses getirdi. Özellikle bölgede yaşayan vatandaşlar, 13 bin 900 metrekarelik alanın iyi değerlendirilmesini istiyor.

2007 yılında takas usulü ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Orman Bölge Müdürlüğü eski hizmet binası ile lojman ve misafirhanelerin yıkımı ile ilgili görüşünü aldığımız Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci, burası ile ilgili birçok projenin düşünüldüğünü ancak karar vermediklerini dile getirmişti.

İstiklal Mahallesi sakinleri ise Büyükşehir bu alanda yapılacak proje ile ilgili olarak kendilerinin de görüşünü almasını istiyor.

“AVM İSTEMİYORUZ”
Mahalle sakinleri, bölgede AVM ya da yüksek katlı bina istemiyor. Vatandaşlar, “Madem burayı Büyükşehir Belediyesi aldı. O zaman burası yeşil alan olarak kalsın veya yapılacak ise Pamukkale Belediyesi’ne versinler. Belediye hizmet binası olsun. Ama kesinlikle burada AVM istemiyoruz” dedi.

ic-tahsin-yumak

“YİNE KAMU BİNASI OLSUN”
İstiklal Caddesi esnafı da, Orman Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasının ardından işlerinin durduğunu, tercihlerinin alanın yeniden bir kamu kurumu şeklinde değerlendirilmesinden yana olduğunu dile getirdi. 16 yıldan beri İstiklal Mahallesi’nde oturan Tahsin Yumak, “Pamukkale Belediyesi hizmet binası olsun. Yeşil alanda olabilir. Ama hemen yanımızda İncilipınar Parkı var” dedi.

ic-tadir-ozdemir

Kadir Özdemir de, “Yeşil alan ya da kamu binası olabilir. Ama AVM yapılacağı yönünde duyumlar da alıyoruz. Bizler kesinlikle AVM istemiyoruz” diye konuştu.

ic-osman-gungor

“PAZAR YERİMİZ YOK”
Bazı vatandaşlar ise, her mahallede bir pazaryeri olduğunu, ama İstiklal Mahallesi’nde bulunmadığına işaret ederek, bölgenin otopark ve pazaryeri olarak değerlendirilmesini istedi. Mahalle sakini Osman Güngör de, esnafın işlerini hareketlendirecek bir proje geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

anons

“BİZE DE SORSUNLAR”
Orman Bölge Müdürlüğü eski hizmet binasının yeri için esnaf, “kamu binası” olsun derken, vatandaşların genel tercihi yeşil alandan yana. Burada uygulanacak projeye karar verilirken kendilerinin de onayının alınmasını isteyen esnaf ve vatandaşlar, yerel yönetimin kendilerine böyle bir tercih hakkı sunmasını bekliyor.

Yorumlar

elif   -  Bağlantı 30 Ağustos 2014, 20:03

ilerde oraya koloji yaptırmayı amaçlıyorum.

Cihan   -  Bağlantı 21 Haziran 2014, 12:21

Recep Yazıcıoğlu Parkı yakınındayken yeşil alan olacağını sanmıyorum.
1-Pamukkale Belediyesi hizmet binası +Yeraltıotoparkı+Anaokulu+Çocuk oyun grubu gibi değerlendirilir
2-Sadece Eğitim Kurumu+Kapalıspor salonu+yeşil alan+Çocuk oyun grubu olabilir
3-Sadece yeşil alan+çocuk oyun grubu şeklinde de değerlendirlebilir.

GÖKHAN DİKMEN   -  Bağlantı 20 Haziran 2014, 13:33

Orası devir edilirken ve Denizli Belediyesinde meclis kararı alınırken orasının yeşil alan olarak kalacağı söylenmişti.Umarım aksi bir uygulama olmaz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu