REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı onur mücadelesinin anıtı

İstiklal Marşı onur mücadelesinin anıtı

Bugün İstiklal Marşı’nın kabul edilişinin 94. yıldönümü. Yapılan açıklamalarda, İstiklal Marşı’nın onur ve özgürlük mücadelesinin anlatan bir anıt, bir baş yapıt olduğu vurgulandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2015 Perşembe, 09:10

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatacak mille marş için yarışma açmış, Mehmet Akif Ersoy’un eseri 724 şiir arasından seçilerek İstiklal Marşı olarak kabul edilmişti. Yapılan açıklamalarda, İstiklal Marşı’nın yazılış öyküsüne değinildi.

VALİ KOCATEPE: PARLAK BİR ANIT
Vali Şükrü Kocatepe, yayınladığı mesajda, “Milletimiz tarih boyunca büyük istiklal ve bağımsızlığı uğruna mücadeleler vermiş, her zaman vatanını canından aziz bilmiştir. Bunun en güzel örneklerinden biri de İstiklal Savaşımızdır” diyerek, şunları kaydetti:
“İstiklal Marşı bu tarihi şahlanışın, onur ve gurur mücadelesinin parlak bir anıtıdır. Değerli vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı dizeler, milletimizin kahramanlığını, eşsiz mücadelesini, azmini ve cesaretini ölümsüzleştirmiştir.
İstiklâl Marşımız tarihimizi, maneviyatımızı, milli karakterimizi, milli mücadelenin heyecanını ve duygularını içinde taşıyan emsalsiz bir abidedir. İstiklâl Marşı’ndan saçılan bağımsızlık, özgürlük, millet ve hakkaniyet ışığı yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerlerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, insanımızı en müreffeh toplum yapmak amacıyla her alanda İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak olmalıdır.”

ZOLAN: ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ ANLATAN BAŞ YAPIT
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da. Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı ile Türk milletininistiklal mücadelesini kaleme alarak, halkın duygularına eşsiz kelimelerle tercüman olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’nı ve atalarımızın özgürlük için verdiği mücadeleyi gelecek nesillere aktaran iman ve vatan sevgisi ile dolu bir baş yapıttır. Bu nedenle üzerinden asırlar geçse de millet olarak her mısrasında aynı duyguları paylaşacağımız ortak kader yazgımızdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin milli birlik ve beraberlik mücadelesinin yazılı belgesi olan İstiklal Marşımızın kabulünün94. yıldönümündeyiz.Bu kutlu günde Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, istiklal mücadelesi kahramanlarımızı ve bu uğurda şehit olan tüm büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

SUBAŞIOĞLU: BAĞIMSIZLIĞIN SEMBOLÜ
Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Mehmet Akif Ersoy`un, vatan toprakları işgal altındayken kaleme aldığı İstiklal Marşı’nın milli mücadele ruhunu, Türk Milleti`nin vatan sevgisini ve bağımsızlığa olan tutkusunu en güzel şekilde yansıttığını ifade etti. Subaşıoğlu, “Devletimizin ve Milletimizin bağımsızlığının sembolü, Türk milletinin onurlu mücadelesini, istiklal sevgisi ile dopdolu olan ünlü şairimiz, Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı, aynı zamanda bu topraklara kanını helal etmiş, canını feda etmiş bir neslin aslında geleceğe yani bizlere seslenişidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu