REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. yılı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 95. yılı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un eserleri okundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2016 Pazar, 11:13

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında “İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 95. Yıldönümü Programı” düzenledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

buyuksehir-istiklal-marsi-icc

Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan, geçmişte Türkiye’yi bölüp parçalamak için oynanan oyunların şimdi de oynandığını belirterek, “Bizler Mehmet Akif’in eserlerini başımızın altından eksik etmeyeceğiz, elimizden düşürmeyeceğiz. Asım’ın nesli olarak nitelendirdiğimiz çok değerli vatandaşlarımıza, çocuklarımıza, gençlerimize Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinin her kelimesini, cümlesini öğreteceğiz” diye konuştu.

“İSTİKLAL MARŞI KAHRAMANLIK DESTANLARININ BİR ÖZETİDİR”
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci ise, İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy için konuşulacak çok şey olduğunu vurgulayarak, “Tabi ki İstiklal Marşı baktığımızda bir ulusun yedi düvel tarafından yok edilmesine karşı emperyalist güçlere karşı topyekün kazandığımız bir savaşın mührüdür esasında. Gerek Çanakkale gerekse Kurtuluş Şavaşı’ndaki kahramanlık destanının bir özetidir. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Seyid Çavuşların, Yahya Çavuşların, isimsiz kahramanların, cepheye sırtında erzak taşıyan, mühimmat taşıyan bacılarımızın, emekleriyle ayağında çarığı olmadan savaşan Mehmetçiklerimizin gayretleri ile kazanılmış bir zaferdir. Bu marşta vatanı, milleti, mukaddes değerleri, dini için feda edebilmiş bedenlerin ve şahadet için koşar adımlarla canları hiçe sayan Mehmetçiklerimizin bir destanı aslında” dedi.

buyuksehir-istiklal-marsi-ic

ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU
Konuşmaların ardından Kent Şairleri Topluluğu üyeleri Mehmet Akif Ersoy’un eserlerini okuyarak izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Programa ayrıca Büyükşehir Belediyesi Bilgi Evi ve Kurs Merkezleri arasında düzenlenen En Güzel İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nın birincileri Hüseyin Koç ve Emre Şen katılarak İstiklal Marşı’nı okudu. İkiliye ödüllerini Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu