REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yılı

12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. yıldönümü nedeniyle, Denizli protokolü birer mesaj yayınladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mart 2018 Pazartesi, 10:52

HASAN KARAHAN (Denizli Valisi)
“Bugün, Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünü anıyoruz. Milletimizin duygularına tercüman olan bu destansı eser; vatan, millet, istiklal ve din sevgisiyle yoğrulmuş Milletimizin, bu kutsal değerlerine göz dikenlere karşı gösterdiği büyük kahramanlıkların, eşsiz dizelerle tezahürüdür. İşte bu sebeple, Ülkemizde ve tüm dünyada, güçlü ve bağımsız bir ülkenin onurlu vatandaşları olarak coşkuyla okuduğumuz İstiklal Marşımız; ezelden beri hür yaşamış ve ilelebet hür yaşayacak milletimizin İstiklal Mücadelesi’nin simgesi ve bağımsızlığımızın sembolü olmuştur. İstiklâl Marşı’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Milli Marş olarak kabul edilişinin 97. yıldönümünde, başta, Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk ve O’nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi, gazilerimizi ve vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum.”

OSMAN ZOLAN (Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı)
“Milletimizin bağımsızlığına, vatanına, bayrağına ve dinine olan bağlılığını muhteşem bir coşkuyla anlatan; tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağını millete aşılayan Mehmet Akif Ersoy’u rahmet, minnet ve saygıyla anıyor, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına şükranları sunuyorum. Geçmişini bilmeyen bir milletin geleceğinden de söz edilemez. Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık mücadelesi verirken kanını ve canını veren Mehmetçiğimiz bugün de Afrin’de ülkemizin bekası için destanlar yazıyor. Ezelden ebede, bu kutsal vatan için şehit düşen tüm Mehmetçiklerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yüce Türk milletimize başsağlığı diliyorum.”

HÜSEYİN BAĞ (Pamukkale Üniversitesi Rektörü)
“Ulusal marşlar, ülkelerin egemenliğini ve bu egemenliğe olan inancı temsil eden, ülkenin tüm vatandaşları tarafından kabul görmüş, bir bakıma milletlerin varoluş mücadelesini içinde barındıran ve bu var olma mücadelesinde geleceğe umut olan söz ve müzikten çok daha fazlasıdır. İstiklal Marşı’mız; kurtuluş mücadelemizin çetin bir şekilde devam ettiği zorlu yıllarda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak, o yıllarda genci yaşlısı, kadını erkeği tüm milletçe Kurtuluş Savaşı’nın kazanacağımıza olan inancımızın pekişmesine vesile olmuştur. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açtığı para ödüllü şiir yarışmasına milli duyguların parayla ölçülemeyeceği düşüncesi ile katılmak istemeyen ama daha sonra gelen ısrarlara daha fazla dayanamayıp O satırları kaleme alan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un şiirinin 12 Mart 1921 tarihinde oy birliğinde İstiklal Marşı olarak kabul edilmesinin 97. yıl dönümünde bu vesile ile kendisini saygı, rahmet ve şükranla yâd ediyorum.”

EKREM BAŞER (AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı)
“İstiklal marşımızda kalpleri vatan aşkı ile dolu askerlerimizin cephedeki inancı, çabası çok net olarak yansıtılmaktadır. Onuru incinen bir büyük millete büyüklüğünü yeniden hatırlatan, onu ayağa kaldıran ve istiklalin lezzetini duyuran marşımız 97 yıl önce yazılsa da ufku ve kapsayıcılığı ile ilelebet büyük bir coşkuyla ve çok büyük gururla okunacak kurucu bir metin olma vasfı taşımaktadır. Bu vesileyle İstiklal Marşımızın Yazarı olan Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”

UĞUR ERDOĞAN (Denizli Ticaret Odası Başkanı)
“İstiklal Marşı, bir milletin küllerinden yeniden diriliş destanıdır. Düşman işgali altında alev alev yanan bir medeniyetin yok olmaya nasıl direndiğinin, zafere uzanan çetin yolda neler yaşadığının belgesidir! Aynı zaman da o günden bugüne hatta yarınlara uzanan bir vasiyettir. Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nı sadece yazmamış, yaşamıştır da… Millî Mücadele’ye katkı sağlamak için memleketini köşe bucak gezmiş, yurdun dört bir tarafında milletine vaaz etmiştir. Halktan destek istemiş; bu arada kaleme aldığı insanın ruhuna işleyen eşsiz mısralarıyla da hem milletine hem Mehmetçik’e moral vermiştir. Bu vesileyle, en başta, çağ açıp çağ kapatan ve devlet kuran kahramanlıklarıyla adları dalga dalga bayrak olmuş ecdadımız olmak üzere, her daim rehber edindiğimiz ve vatanseverlik namına ilham aldığımız Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy ile bugüne kadar vatan savunmasında yer alan ve şehit düşen kahramanlarımızla sonradan vefat eden yiğitlik abidesi gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Hem onlara, hem de hayatta olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Yaşasın Türk Milleti, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti Devleti!”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu