REKLAMI GEÇ

İstiklal’de hayvan pazarı

İstiklal’de hayvan pazarı

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Denizli’nin tek kurbanlık satış merkezi Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı olmasına rağmen, İstiklal Mahallesi’nde sokak arasında kurbanlık satılması vatandaşları bezdirdi. Şikayetler ve Pamukkale Belediyesi’nin 3 kez ceza kesmesi hala sonuç vermedi. Kurbanlık satışı yapan Osman Gürler “Başka çarem yok” diyor, Pamukkale Belediyesi Zabıta ekipleri de kurbanlıkları zorla taşımaya hazırlanıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Eylül 2015 Salı, 14:55

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte yine bildik manzaralar ortaya çıkmaya başladı. Şehir merkezlerinde kurbanlık satışlarının yasak olmasına rağmen İstiklal Mahallesi 1274 sokakta kurbanlık koyun satılması mahalle sakinlerinin tepkisini çekti.

denizli-istiklal-mahallesi-kurban-pazari-ic

MAHALLELİ RAHATSIZ
Mahalle sakinleri koyunların yaydığı kokudan rahatsız olduklarını belirterek, Pamukkale Belediyesi’ne şikâyette bulundu. Yaz sıcaklarının yoğun yaşandığı dönemde kapı ve pencerelerini açamaz hale geldiklerini belirten mahalle sakinleri, kurbanlıkların bir an önce taşınmasını istedi.

BU YIL SON
Kurbanlık koyunları şehrin ortasında satan Osman Gürler ise kendini savundu. Arazinin kendisine ait olduğunu ve mahalle sakinlerinin şikayetine bir anlam veremediğini belirten Osman Gürler, belediyenin de bir çok kez ceza kestiğini ifade etti.
Başka çaresinin olmadığını savunan Gürler, “Bu sene son. Seneye kurmayı düşünmüyorum” dedi.

KISA SÜRE İÇİNDE KALDIRILACAK
İstiklal Mahallesi’nde kurbanlık satılmasıyla ilgili gelen şikayetleri değerlendiren ve Osman Gürler’e 3 kez ceza kesen Pamukale Belediyesi yetkilileri, uyarılara rağmen hayvanların taşınmaması nedeniyle zabıta tarafından taşınmasına karar verdi. Kanuni uyarı sürecinin tamamlandığını belirten Pamukkale Belediyesi yetkilileri, kurbanlıkların kısa süre içinde Ticaret Borsası Canlı Hayvan Pazarı’na taşınacağını ve bölgenin dezenfekte edileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu