REKLAMI GEÇ

İzmir’den taş yapılar için geldiler

İzmir’den taş yapılar için geldiler

Denizli Valiliği yanındaki eski Yusuf Batur Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Taş Atölyeleri’ni çevreleyen tel örgüler, İzmir’den gelen genç mimar adayları için açıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencileri, dönem ödevi ve müze projesi çalışması için taş atölyeleri gezdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 25 Mart 2016 Cuma, 16:21

Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski Başkanı Cüneyt Zeytinci’nin daveti üzerine Denizli’ye gelen DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve 70 öğrenciler, müze yapılması için yıkılması gündeme gelen eski Yusuf Batur Endüstri Meslek Lisesi’nin Taş Atölyeleri’nde incelemelerde bulundu.

denizli-tas-atolyeler-dokuz-eylul-universitesi-1

TEL ÖRGÜYÜ KESTİLER
Madde bağımlılarının barınağı haline geldiği gerekçesiyle etrafı tel örgüyle çevrilen taş atölyelere giriş alınan izinle gerçekleşti. Bunun için de tel örgünün bir bölümü kesildi. Açılan yerden de içeriye giriş yapıldı.

denizli-tas-atolyeler-dokuz-eylul-universitesi-2

DÖNEM ÖDEVİ VE MÜZE PROJESİ İÇİN GELDİLER
DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hikmet Sivri Gökmen, öğrencilerin dönem ödevi olarak hazırlayacakları müze projeleri için Denizli’ye geldiğini söyledi. Gökmen, “Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nin kasım ayında yaptığı davet üzerine 3. Sınıf öğrencilerimizle birlikte çalışma yapacağız. Çalışma hem öğrencilerimizin dönem ödevi olacak hem de alternatif müze projelerini Denizli kamuoyuna sunmuş olacağız” dedi.

denizli-tas-atolyeler-dokuz-eylul-universitesi-3

“SÜRECİ YAKINDAN İZLEDİM”
Taş atölyeler ile ilgili tescillenme sürecini yakından takip eden birisi olarak bu çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını anlatan Doç. Dr. Gökmen, “Tescillendikten sonra da taş atölyelerin yakın çevresine kente ait bir müze önerisi olduğunu biliyoruz. ‘Bizden de farklı fikirler çıkabilir mi’ diye yapılan birlikte çalışma teklifini değerlendirdik. Belki kentteki kişilerin kafasında bir kent müzesi, bir arkeoloji müzesi var ama biz kalabalık 70 kişilik bir öğrenci grubuyuz. Biraz potansiyelleri artırıp farklı temalarda, farklı projeler önermeyi düşünüyor öğrenciler. Ön hazırlıklarını yapmak, gerek taş atölyelerde, gerek kent yaşamı ve kent projelini tanımak için ön bir çalışma yapacağız. Üç gün devam edecek çalışmalarımız içerisinde, kente en yakın ören yeri Laodikya ve Tripolis’e de geziler gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

denizli-tas-atolyeler-dokuz-eylul-universitesi-5

PROJELER SERGİLENECEK
DEÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Altun ise, çok heyecanlı olduklarını, ikibuçuk ay sürecek bir çalışmanın ardından 70 öğrencinin hazırlayacağı müze projelerinin bir sergi ile Denizli kamuoyunun beğenisine sunulacağını söyledi.

denizli-tas-atolyeler-dokuz-eylul-universitesi-4

TAŞ ATÖLYELER KORUNARAK MÜZE YAPILABİLİR
Mimarlar Odası Denizli Şubesi eski Başkanı Cüneyt Zeytinci de, Denizli’ye gelen DEÜ Mimarlık Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin taş atölyeler ile kent yapısında yapacakları incelemeler sonunda müze projeleri hazırlayacaklarını, taş atölyelerin korunacağı müze projelerinin dönem sonunda aynı yerde sergileneceğini, böylelikle hem yetkililere hem de Denizli kamuoyuna taş atölyeler korunarak da müze yapılabileceğinin gösterileceğini belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu