REKLAMI GEÇ

Kadı Deresi ıslah edildi, ortaya bambaşka bir görüntü çıktı

Kadı Deresi ıslah edildi, ortaya bambaşka bir görüntü çıktı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, turizm cenneti Pamukkale’ye yakışmayan Kadı Deresi’ni ıslah ederek yenilenen yüzüyle hizmete sundu. Kadı Deresi Islahı ve Çevre Düzenlemesi projesini tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 21.100 metrekare alanda yapısal ve bitkisel düzenleme yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Nisan 2018 Salı, 15:04

Denizli Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan turizm cenneti Pamukkale’ye yakışmayan Kadı Deresini ıslah ederek yenilenen yüzüyle hizmet sundu.

Pamukkale travertenlerinin hemen girişinde yer alan Kadı Deresi, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ıslah edilerek yaklaşık 21.100 metrekarelik alanda başlattığı yapısal ve bitkisel düzenleme tamamlandı. 600 metre taş duvar, 1 adet betonarme menfez ve altyapısı yapılan proje kapsamında dere yatağının ıslahı ve çevresinin rekreasyon alanı olarak düzenlenmesi amaçlandı. Yürüyüş yolları ve oturma alanları ile 2 adet ahşap yaya köprüsü yapılan bölgede asma-germe gölgelendirme elemanları, seyir terasları ile peyzaj uygulamaları çalışmaları gerçekleştirildi.

BÖLGEYE YAKIŞIR HALE GETİRİLDİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kadı Deresi’ni Pamukkale’ye yakışır hale getirdiklerini belirterek, bölgenin baştan aşağı yeniden düzenlendiğini söyledi. Pamukkale travertenlerin hemen altında bulunan Kadı Deresi’nin turizm merkezinin göbeğinde olduğunu ifade eden Başkan Osman Zolan, yeni yapılan rekreasyon ve peyzaj düzenlemeleriyle bölgenin çok güzel bir hale geldiğini kaydetti.

“DENİZLİMİZ HER ŞEYİN EN İYİSİNİ HAK EDİYOR”
Denizli’nin 19 ilçesi, 622 mahallesi için gece gündüz çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Osman Zolan, “Şehrimizde yaptığımız tüm projelerde vatandaşlarımızın rahatı, huzuru ve konforu için gayret gösteriyoruz. Çünkü Denizlimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Bu koltukta kaldığımız sürece vazifemizi en iyi şekilde yaparak, şehrimize güzellikler katmaya devam edeceğiz. Şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
17 Nisan 2024 Çarşamba 13 29Çok Bulutlu
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Çok Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 11 22Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
21 Nisan 2024 Pazar 8 26Parçalı Bulutlu