REKLAMI GEÇ

“Kadının Rengi” sergilendi!

“Kadının Rengi” sergilendi!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü yaklaşırken kadın etkinliklerine bir yenisi eklendi. 31 kadın ressamın eserlerinden oluşan “Kadının Rengi” resim sergisi Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonunda açıldı. Denizli Kadın Haklarını Koruma Derneğinin desteklediği ve Eve Atölye adına Arife Yılmaz tarafından organize edilen etkinlik 9 Mart tarihine kadar sanatseverlere açık kalacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Mart 2017 Cumartesi, 15:18

Denizli Turan Bahadır Sergi Salonunun kapılarını açtığı sergi, sadece kadınların çalışmalarından oluşan eserlerle dikkat çekiyor. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Haftası dolayısıyla hazırlanan sergide 31 kadın ressamın eseri yer alıyor.

Sergi açılışı 3 Mart 2017 günü 17.30’da yapıldı. Açılış konuşmasını Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Nurten Karakış ve CHP Denizli kadın Milletvekili Melike Basmacı’nın yaptığı tören sonrası açılış kokteyli verildi.
Sergi Kadın Haklarını Koruma Derneği tarafından destekleniyor. Eve Atölye sahibi, ressam Arife Yılmaz’ın organize ettiği sergide Her biri farklı meslek sahibi 31 kadın ressamın eseri yer alıyor. Sergilenen eserlerin üçü suluboya, biri karışık teknik olmak üzere yağlıboya ve akrilik teknikleri ile üretilmiş. Bazı büyük boy ebatlı resim sahipleri dışında çoğu sanatçıdan iki adet olmak üzere 55 eser sergide yer buluyor.


Denizli’de resim kursları ve çalışmaları yapan Eve Atölye, Yakın Sanat Atölyesi, Boyut Sanat Atölyesi ve Günaydın Sanat Atölyesinden katılımların olduğu sergide ayrıca bazı Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve bireysel olarak çalışan ressamların resimleri sergileniyor.
Sergi ile ilgili açıklama yapan Arife Yılmaz, “Bu sergi 8 Mart vesilesiyle kadının sesi, rengi olsun istedik. Kadın kimliğinin bunca rencide edildiği ve haklarının hiçe sayıldığı ortamda, bir tür çığlık olarak duyulsun istedik. Eğer bizler sesimizi duyurmazsak, bizim adımıza yapılacak hiçbir eylem haklarımızı koruyamaz, yaşadığımız toplumsal baskıyı anlatamaz. Yaptığımız sanat bizim sesimiz, soluğumuz. Sergimiz ise çığlığımız olabilir. Kendi haklarımızı ve onurumuz için önce biz mücadele etmeliyiz” dedi.
“Kadının Rengi” resim sergisi 9 Mart tarihine kadar, Cumartesi-Pazar dahil mesai saatleri içinde Denizlili sanatseverlere açık kalacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı