REKLAMI GEÇ

Kahvehanelere kütüphane ve gazete zorunluluğu

Kahvehanelere kütüphane ve gazete zorunluluğu

Denizli Valiliği, kahvehane ve çay bahçesi gibi yerlere gazete alma zorunluluğu getirdi. Bu gazetelerden en az ikisinin yerel ya da bölgesel olması gerekiyor. Ayrıca birinci sınıf kahvehanelerde 100, ikinci sınıf kahvehanelerde 50, ikinci sınıf kahvehaneler en az 25 kitabın bulunduğu bir kütüphane olması da gerekiyor. Bu şartları yerine getirmeyen kahvephanelere ruhsat verilmeyecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2015 Cumartesi, 12:13

Kşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ile işyerinin ruhsatlandırılmasının belli esaslara bağlandığı yönetmelik kapsamında ruhsatlandırılan kahvehaneler, çay bahçeleri ve kır kahvelerinde gazete ve kütüphane zorunluluğu getirildi.

Denizli Valiliği’nin kaymakamlık ve belediyelerle güvenlik birimlerine gönderdiği yazıda, “Birinci sınıf kahvehaneler, çay bahçesi ve kır kahvesinde en az 100 farklı kitabın yer aldığı kitaplık bulunacak ve bu yerlerde ayrıca ikisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az beş farklı günlük gazete olacak. İkinci sınıf kahvehanelerde en az 50 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve biri bölgesel veya yerel olmak üzere en az üç farklı günlük gazete olacak. Üçüncü sınıf kahvehanelerde ise en az 25 farklı kitabın yer aldığı kitaplık ve birisi bölgesel veya yerel olmak üzere en az iki adet günlük gazete bulundurulması zorunlu olacaktır. Yetkili idarelerce ruhsata bağlanan işyerlerinde yapılacak denetimlerde bu hususlara uyulup uyulmadığı kontrol edilecektir” denildi.

Denizli genelinde bin 200 civarında kahvehane olduğu kaydedildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu