REKLAMI GEÇ

Kaleiçi Pazarı’nda Denizli’ye yakışmayan görüntü

Kaleiçi Pazarı’nda Denizli’ye yakışmayan görüntü

Kaleiçi Çarşısı’ndaki sebze ve meyve pazarı, giderek mezbeleliğe dönüşen görüntüsüyle Denizli’ye yakışmıyor. Dökülen sıvaların çirkin görüntüsü ve pazaryerinden çevreye yayılan pis kokulardan esnaf da vatandaşlar da şikayetçi.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 17 Haziran 2014 Salı, 11:37

Kaleiçi Pazarı, kentin en eski pazarı unvanına sahip. Semt pazarları yaygınlaşmadan önce yıllar yılı Denizlililer, sebze ve meyve ihtiyacını haftanın pazartesi ve perşembe günleri kurulan bu pazardan sağladı. Ancak birçok mahallede semt pazarları kurulması, ardından buraların kapalı hale getirilmesi ve kentin hızla büyümesi, Kaleiçi Pazarı’na ilgiyi azalttı. Artık sadece çevresindeki mahallelerde oturanların alışverişe geldiği kapalı pazar, cazibesini yitirince bugünkü konumuna geldi.

ic-1

Sit alanı içindeki Kaleiçi Çarşısı’nın içinde bulunan kapalı pazarda tüm olumsuzluklara rağmen faaliyetini sürdüren esnaf, bir düzenleme yapılmasını, güvenliğin artırılmasını ve yer yer çöplüğü andıran görüntülerin ortadan kaldırılmasını istedi.

“PİSLİK İÇİNDEYKEN KİM GELECEK?”
Yerel seçim öncesi bütün adayların uğrak yeri yaptığı Kaleiçi’nin seçim sonrası yine bilinen sessizliğine gömüldüğünü anlatan esnaf Hüseyin Çıralı, “ Yaz geldi, artık turist ziyaretleri de olacak. Kaleiçi de tarihi kimliğiyle ziyaret edilecek yerlerden. Ancak her gelen kişi ağır kokudanşikayet ediyor ve buralara giremiyor. Her yer pislik içinde. Burası tarihi yer olduğu için bir tadilat çalışmasında sıkıntı çekilebilir, bunun farkındayız. Ancak genel bir temizlik yapılıp, boyanması gerekiyor. Böyle pislik içindeyken buraya hiç kimse gelmez” dedi.

Seçim öncesi her adayın tek tek esnafla ilgilenip şikayetleri not aldığını söyleyen Çıralı, “Seçim bitti, ziyaretçiler de… A partisi, B partisini geçtim, artık hiçbir görevli gelmiyor. Geçenlerdeburada yangın oldu. Yangın elektrik kontağından çıktı. Tesisatların bir an önce yenilenmesi lazım, yoksa burada daha büyük yangınlar yaşanabilir” diye konuştu.

ic-2

“KAMERALAR ÇALIŞMIYOR”
Pazar alanının güvenliği için esnaftan 150’şer lira toplandığını, her bir alana kamera konulduğunu söyleyen Çıralı, hırsızlık olaylarında gidip kayıtlara bakmak istediklerini, ancak kameraların çalışmadığını gördüklerini iddia etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu