REKLAMI GEÇ

Karettalar sempozyumda tartışıldı

Dalyan’da gerçekleştirilen 2. Ulusal Deniz Kaplumbağaları tamamlandı. Pamukkale Üniversitesi, sempozyuma 15 kişilik ekiple katıldı.

/ DENİZLİHABER / 31 Ekim 2007 Çarşamba, 01:00

Pamukkale Üniversitesi’nin büyük katkı koyduğu 2. Ulusal Deniz Kaplumbağaları Sempozyumu tamamlandı. Dalyan’daki Alla Turca Otel’de gerçekleştirilen sempozyumun açılışı görkemli oldu. Açılışa Çevre ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, Muğla Vali Yardımcısı Recep Kılıç, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan ve çok sayıda davetli katıldı. Sempozyumda konuşma yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, üniversite olarak ulusal bir sempozyumda yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Ardıç, sempozyumun dünyada yavaş yavaş gelişen ekosisteme ve onun korunmasına ait bilince katkıda bulunduğunu kaydetti.

‘Uydu aracılığıyla takip ediyoruz’

Davetli konuşmacı olarak sempozyuma İtalya’dan katılan Dr. Flegra Bentivegna, uydu aracılığıyla kaplumbağaların her hareketinin izlendiğini kaydetti. Bentivegna, “Kaplumbağalara yapıştırdığımız cihazla onları uydu aracılığıyla takip edebiliyoruz. Her türlü davranışlarını inceleme şansımız oluyor” dedi. Ayrıca Bentivegna, kaplumbağaların bakım ve tedavisiyle ilgili de bilgiler verdi.

Plaketler verildi

Açılış töreninin ardından katılımcılar Doç Dr. Sadettin Sarı ve Ressam Evşen Zehra Keskin’in kaplumbağa konulu resim sergilerini gezdiler. Serginin ardından plaket törenine geçildi. Çevre ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç tarafından sempozyumda emeği geçenlere plaketleri verildi. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç ise katkılarından dolayı Prof. Dr. Mustafa Kemal Yalınkılıç, Muğla Vali Yardımcısı Recep Kılıç, Dalyan Belediye Başkanı Suat Tufan ve Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanı Mehmet Menengiç’e plaket verdi.

PAÜ 15 kişilik ekiple katıldı

Pamukkale Üniversitesi Biyoloji Bölümü, Doç Dr. Yakup Kaska ve Uzman Pınar İli liderliğinde 15 kişilik bir ekiple sempozyumda görev aldı. Organizasyonun sorunsuz geçmesi için büyük hassasiyet gösteren ekip, katılımcılarla tek tek ilgilendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
23 Nisan 2024 Salı 15 33Rüzgarlı
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 16 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 13 27Parçalı Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 30Parçalı Bulutlu