REKLAMI GEÇ

Karla mücadele ediyorlar

Karla mücadele ediyorlar

Gece saat 03.00 sıralarında başlayan ve kentin yüksek kesimleriyle bazı ilçelerde etkili olan kar yağışının ardından ekipler mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir, Pamukkale ve Çivril’de ekipler seferber oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ocak 2016 Pazartesi, 15:59

Denizli’nin bir çok ilçesi gece saat 03.00 sıralarında başlayan kar yağışının ardından beyaz örtüye büründü. Kar ortaya çıkardığı görsel güzelliğin yanı sıra hayatı da olumsuz etkiledi. Bir çok yol kapandı, trafik olumsuz etkilendi. Başka Büyükşehir Belediyesi olmak üzere bazı belediyelerin ekipleri kar yağışının ardından mücadele çalışmalarını başlattı, kapanan yolları açtı.

BÜYÜKŞEHİR’İN KARLA MÜCADELESİ
Beklenen kar yağışına karşı ekiplerini hazır bekleten Denizli Büyükşehir Belediyesi, sabahın erken saatlerden itibaren etkisini gösteren kar yağışı ile mücadele etmeye başladı. Bu kapsamda Çivril, Serinhisar, Buldan, Çardak, Bozkurt, Acıpayam, Kale, Bekilli, Tavas (Bozdağ Yolu) ve Çal ilçesinin yüksek kesimlerinde karla mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri yolların kapanmaması için iş makineleri ile çalışma yapıyor. Özellikle ilçelerin yüksek kesimlerindeki mahallelerin ana bağlantı yollarında başlatılan çalışmaların dışında Denizli-Antalya Karayolu’nun Cankurtaran Mevkiinde de karla mücadele eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kar bıçakları ve greyderlerle ulaşımın aksamaması için çalışmalarını sürdürüyor. Kentin yüksek kesimlerindeki bölgelerde çalışmalara katılan Denizli Büyükşehir Belediyesi, diğer ilçelerde de herhangi bir olumsuzluğa karşı ekiplerini hazır bekletiyor.

MERKEZDE DE TÜM TEDBİRLER ALINDI
Denizli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de Denizli merkezde meydana gelebilecek kar yağışına karşı tüm tedbirlerini aldı. Kar veya buzlanmaya karşı araç, personel ve ekipman olarak hazırlıklarını tamamlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi,
yetki alanında bulunan ana cadde, bulvar ve kaldırımlarda yapılacak kar temizliğine karşı planlamalarını yaptı. Buzlanmanın önlenmesi için de tuz ile birlikte kar ve buz çözücü solüsyon kullanacak ekipler vatandaşların mağdur olmaması için 24 saat çalışma esasına göre görevi başında bulunacak.

PAMUKKALE’DE KAR MÜCADELESİ BAŞLADI
Pamukkale’nin üst kesimlerinde bulunan Kaplanlar, Güzelpınar, Kurtluca, Uzunpınar, Akçapınar ve Gözler Mahalleleri de kara teslim oldu. Yer yer kalınlığı 15 ile 20 santimetreye ulaşan bölgelerde hummalı bir çalışma yürüten Pamukkale Belediyesi, saat 06.30’dan itibaren yolları açmaya başladı. Greyder, kepçeler, kamyonlarla 18 kişilik ekip, bölgede ana yollar başta olmak üzere tüm talihi yolları açarak, ulaşımda aksamaların önüne geçti.

KARLA MÜCADELEYE HAZIRIZ
Pamukkale’nin geniş ve zor bir coğrafyaya sahip olduğunu belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Kar yağışı merkezde şuana kadar etkili olmasa da ilçemizin üst kotlarında yer alan mahalleler dahil il genelinde birçok bölgede kendisini gösterdi. Geçtiğimiz yıl da bölgemiz ciddi oranda bir kar yağışı almıştı. Araçlarımız ve ekiplerimizle karla mücadeleyi geçtiğimiz yıl başarılı bir şekilde sağlamıştık. Tabi ki deneyimlerde elde ettik. Bu yılda yine yollarımızın açık kalması, mağduriyetlerin önüne geçmek noktasında hem araç hem de ekipler olarak hazırız. Son dönemde hava şartları noktasında ise teyakkuzdaydık. Pazartesi sabah saat 03.00 gibi üst kotlarımızda yer alan mahallelerimiz kar yağışı etkili oldu. Meteorolojiden aldığımız bilgiler doğrultusunda zaten ekiplerimiz hazırdı. Sabahın ilk saatlerinde ekiplerimiz yol açma çalışmalarını başlattı. Kısa zamanda da ana yollar dahil tüm ara sokaklar temizlendi. Ekiplerimize teşekkür ediyorum. Kar bir nimettir berekettir. Su kaynaklarımız için son drece önemlidir. Yeter ki kar yağsın, biz külfetine katlanmaya hazırız. Bundan sonraki süreçte de inşallah sıkıntısız bir şekilde yıllarımızı açık tutmak adına karla mücadelemiz sürecek” dedi.

ÇİVRİL’DE KAR SEFERBERLİĞİ
Gece başlayan ve sabah ilçe halkını beyaz bir örtüyle karşılayan kar Çivril’de de hayatı olumsuz etkiliyor. Kar ve soğuk nedeniyle ilçede eğitime bir gün ara verilirken, sabah erken saatlerden itibaren belediye temizlik ekipleri yol açma çalışmalarına başladı.

İlçe halkının normal yaşamlarına dönebilmeleri için yollar temizleniyor, kaldırımlarda biriken karlar küreniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu