REKLAMI GEÇ

Kaymakam ve müdürlere İş güvenliği eğitimi

Kaymakam ve müdürlere İş güvenliği eğitimi

Denizli’de kaymakamlara, il müdürlerine, kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticilerine yönelik düzenlenen seminerde, “İş Sağlığı ve Güvenliği’ kanunu anlatıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Mayıs 2015 Pazartesi, 11:11

Denizli Valiliği ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi Başkanlığı ortaklaşa, “İş Sağlığı ve Güvenliği” bilgilendirme semineri düzenledi.

Denizli Valiliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere, Vali Yardımcısı Erol Türkmen, ilçe kaymakamları, belediye başkan yardımcıları, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Ferudun Giresun ile kamu kurum ve kuruluşlarının üst düzey yöneticileri katıldı.

“6331 sayılı Kanunun Getirmiş olduğu Yükümlülükler ve Kamuda Uygulamalarını” anlatmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen seminerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzmanı Betül Gürler, katılımcılara İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yasası ile işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve iyileştirilmesinin amaçlandığını anlattı.

Türkiye’de iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesinin yanında iş sağlığı ve güvenliği kültürünün oluşturulmasının hedeflendiğini belirten Gürler, kamu işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi görevlendirilmesi zorunluluğunun Haziran 2016’da yürürlüğe gireceğini hatırlattı. Gürler, iş sağlığını ve güvenliğini sağlamak üzere risk değerlendirmesi yapmak, çalışanların eğitimlerini planlamak, acil durum planlarını hazırlamak gibi konularda ise yasanın ilgili maddelerinin yürürlükte olduğunu belirtti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu