REKLAMI GEÇ

Kayseri’deki hain saldırıya tepki seli

Kayseri’deki hain saldırıya tepki seli

Kayseri’de, çarşı iznine çıkarken teröristlerin bombalı araçla düzenlediği hain saldırıda 13 Mehmetçiğin şehit düşmesi ve 50’nin üzerinde askerin yaralanmasına tepki yağıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Aralık 2016 Cumartesi, 15:04

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve siyasiler yaptıkları açıklamalarla, Türk ulusunu yasa boğan hain saldırıyı lanetledi.

AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katılmak üzere Denizli’ye gelen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Kayseri’den gelen haberle yüreklerimiz yandı. 13 yavrumuzu, Mehmedimizi şehit verdik. Milletimizin başı, vatan sağ olsun. Bu bir varlık, bir bağımsızlık mücadelesidir. Ya biz kazanacağız bu millet ilelebet var olacak, bu bayrak ilelebet dalgalanacak, bu ezanlar bu minarelerden inmeyecek ya da kaybedeceğiz, bayrak inecek, vatan bölünecek, devlet yıkılacak, ülke parçalanacak, millet parçalanacak. Bu millet hiç kaybetmedi. Bu millet tarihi boyunca kaybetmedi ‘Aman demedi’, teslim olmadı. Bu ihanet kuklalarının arkasındaki kuklacılar, o kuklacıların sahipleri de bilsinler ki bu vatan bölünmeyecek, bu millet parçalanmayacaktır” dedi.

VALİ ALTIPARMAK: MİLLETİM AYAKTAYIZ
Terör saldırısına tepkisi twitter hesabından yaptığı paylaşımlar dile getiren Vali Ahmet Altıparmak, “Ayaktayız, ey milletim ayaktayız! Çünkü bütün alçaklar, bütün hainler pusuda! Bütün milletimize geçmiş olsun, Allah bunları kahretsin!” ifadelerini kullandı.

ZOLAN: HİÇBİR KÖTÜLÜK CEZASIZ KALMAZ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, yaptığı açıklamayla Kayseri’de bölücü terör örgütünün gerçekleştirdiği hain saldırıyı kınadı. Zolan, “İnsanlık adına utanç verici saldırılar gerçekleştiren bu ihanet örgütü ve onu kullanan dış güçler şunu bilsinler ki, Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılan hiçbir kötülük cezasız kalmamıştır. Türk ulusunun birlik ve beraberliğine kast eden hainler ve onun işbirlikçileri de aynı sonu yaşayacaklardır” açıklamasını yaptı.

KARACA: BAŞKANLIĞI BIRAKIN, TERÖRE BAKIN
CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca da yaptığı açıklamada, saldırıyı kınadı, Cumhurbaşkanı’na ve meclise çağrıda bulundu. Karaca, “Yine terör, yine gözyaşı ve acı. Arık ezberlenmiş kelimeler gereksiz. Bırakın başkanlığı insanları yaşatın. Başkanlık için verdiğiniz mücadeleyi terörü önlemek, yurttaşlarımızı yaşatmak için verin. Bırakın her şeyi bir kenara tek gündem terör olsun. Kurtuluş Savaşı’nı veren TBMM’de birlik olunursa, terör sorunu da kararlı tutum ve iradeyle çok kısa zamanda çözülür. En önemlisi de çözme kararlılığı ve iradesidir. Göstermelik değil, inançla ve kararlılıkla. İhmal varsa sorumlularından hesap sorulmalı” diye konuştu.

BASMACI: TERÖRÜN DİLİ VE DİNİ OLMAZ
CHP Milletvekili Melike Basmacı, İstanbul Beşiktaş’ta acı dinmeden Türk ulusunun Kayseri’den gelen haber ile bir kez daha sarsıldığını belirterek, “Askerlerimizin bulunduğu halk otobüsünün yanında bombalı araç infilak ettirildi. Terörün dini, dili olmaz. Ancak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin 5 gün önce yaptığı açıklamayı hatırlayınca içimiz daha da yanıyor. Sayın Bakan Özhaseki, 5 gün önce Kayseri ‘deki polislere ‘İnşallah sizlerde şehit olun’ demişti. İnancımıza göre şehitlik kutsal bir makamdır. Her vatan evladı şehit olmayı arzular. Ancak giden bir candır. Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimsenin alma hakkı yoktur” dedi.

KEÇECİ: HİÇBİR SORUN ŞİDDETLE ÇÖZÜLEMEZ
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci de yaptığı açıklamada, “Terör eylemleri ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yöneliktir. Bu saldırılar karşısında, millet olarak sağduyumuzu korumalıyız. Hiçbir sorun şiddetle çözülemez. Şiddetten bir çözüm veya gelecek bekleyenlerin insanlık değerleriyle hiçbir bağlantısı olamaz. Çirkin saldırıları gerçekleştirenler, terör ve şiddet eylemlerinin hiçbir amaç için araç olamayacağını bilmelidirler. Kayseri’de gerçekleşen hain terör saldırısı sonucu yaşamını yitiren askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun” diye konuştu.

GÜRLESİN: MİLLETİMİZ BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYI SÜRDÜRECEK
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, hain saldırıyı “vicdandan yoksun, insanlık dışı” olarak nitelendirdi ve bu saldırının ülkemizin bütününe, demokrasi, birlik ve beraberliğe yapıldığını, ancak bu milletin bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da barış içinde yaşamayı sürdüreceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu