REKLAMI GEÇ

Kazım Arslan da YSK’ya başvurdu

Kazım Arslan da YSK’ya başvurdu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, “büyükşehir seçimlerinin iptal edilmesi “ istemiyle Yüksek Seçim Kurulu(YSK) Başkanlığına başvuruda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 8 Nisan 2014 Salı, 16:56

Arslan, Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ilçelerde kullanılan oyların yeniden sayımı ve incelenmesi için YSK’ya ulaştırılmak üzere İl seçim Kurulu’na itiraz dilekçesi verdi. Arslan, itirazına gerekçe olarak şimdiye kadar 3 bin oyda düzeltme yapılmasını gösterdi.

İtiraz dilekçesinde, “Denizli İl Seçim Kurulu’na ibraz ettiğimiz bilgiler,belgeler ve yapılan düzeltmeler 298 sayılı yasaya uygun olmasına rağmen itirazımız kabul edilmemiştir” diyerek, şu görüşlere yer verdi:
“Bu nedenlerle Denizli İl Seçim Kurulu’nun 2014/39 sayılı kararının iptal edilmesine, Denizli’de tüm ilçelerde yapılan büyükşehir belediye başkanlığı ile ilgili seçimlerin sayımının tutanaklardan bilgisayarlara aktarımının incelenmesine karar verilmesini veya büyükşehir belediye seçiminin iptal edilmesini arz ve talep ederim.”

Oy sayma süreci sırasında yaşanan sıkıntıları Denizli İl Seçim Kurulu’na iletmelerine rağmen ret yanıtıyla karşılaştıklarını belirten Arslan, “Ekibimizle birlikte hazırladığımız dokümanlar ve belgeler ile birlikte YSK’ya seçimlerin iptali için başvuruda bulunduk. Şimdiye kadar yaklaşık 3 bin oy düzeltildi” dedi.

Yorumlar

ekrem erdem   -  Bağlantı 8 Nisan 2014, 17:57

Ak parti kale ilçe başkanı sosyal yardımlaşma görev alıp yardım yapılan kişilere baskı yapıp oy toplayan sonrada biz demokratik seçim yaptık diye övünenenler bu işte sizce hile yokmu ak parti ilçe başkaanının burada görev yapması doğrumu bir köye vardığında ilçe başkanı olarak yardım yaptığı kişilere görüp oy istemesi etikmi yarış aynı koşullardamı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu