REKLAMI GEÇ

Kedi ile civcivler yan yana dostça

Kedi ile civcivler yan yana dostça

Pamukkale’nin Kuşpınar Mahallesi’nde hayvanların dostluğu… Evinde farklı türlerden canlılar besleyen Şaban Usta’nın pisi pisisi, “kediye ciğer emanet edilmez” sözünü adeta boşa çıkarıyor ve civcivler ile bir arada dostça yaşıyor.

Burak Coşkun / DENİZLİHABER / 17 Mart 2015 Salı, 09:04

Şiddetin kol gezdiği, her gün insanların öldürüldüğü, kavgaların eksik olmadığı dünyamızda bazı canlıların dostluğu insanlara örnek olacak nitelikte. Bu örneklerden birisi de Kuşpınar Mahallesi’nde 77 yaşındaki Şaban Usta’nın kedisi ile civcivleri arasında yaşanıyor.

Bahçedeki tavuklar ile civcivlerin arasında dolaşan kedi, onlara zarar vermek yerine dostluğu yeğlemiş durumda. Birbirleriyle dostça yaşamayı öğrenen kedi ve civcivler, bazen bir duvar üzerinde, bazen sandalyede bir arada duruyor.

ic-1Sahibi olduğu hayvanların birbirlerine zarar vermeden yaşadığını anlatan Şaban Usta, “Denizli horozu, tavuk, civciv keklik ve kedilerim bir arada yaşıyor. 5 tane kedim var. Kedilerim yavru civcivleri sahiplendi. Kediler bekçi gibi civcivleri koruyor. Bize büyüklerimiz ‘hayvanlar bir araya toplanırsa ya savaş çıkar ya da deprem olur, bu kıyamet alameti derlerdi. Ama doğru olan bir şey var, insanlar dostça yaşayamazken, hayvanlar dostça aynı ortamda yaşayabiliyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu