REKLAMI GEÇ

“Kent müzesi, 40 yıllık hikaye”

Pamukkale Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, Denizli’ye müze kurulması konusunda geçmişten günümüze gazetelere yansıyan haberlerden oluşan sunumunda, 40 yıl önce gazete manşetlerinde bu konunun yer aldığını ancak 40 yıldır bu konuda değişen bir şey olmadığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Her yıl 18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası nedeniyle PAÜ Kongre Merkezi’nde bir tören düzenlendi. Denizli Valiliği ve PAÜ tarafından organize edilen ve Denizli turizmini de yakından ilgilendiren konuların uzmanlarca anlatıldığı toplantıda, kültürel miras bakımından zengin olan Denizli’nin müze kompleksleri bakımından fakir oluşu eleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan PAÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Halil Kumsar, elimizdeki kültür varlıklarını korumak için toplumun tüm kesimlerinin üzerine düşeni yapması gerektiğini dile getirdi. Denizli’nin elindeki potansiyeli iyi kullanamadığını ifade eden Kumsar, “Yurt dışı gezilerimizde bir müzeyi dolaşmak için bir gününüzü ayırmanız gerekiyor. Bizde bulunan eserler onlarca müze doldurur, ancak bu eserleri sergileyecek çağdaş bir müze Denizli’de yok” diye konuştu.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin de, Denizli’de çağdaş bir müzenin oluşturulmasının tarihi bir adım olacağına işaret etti. Müzeler Haftası ve Denizli’de müzecilik konusunda bir sunum gerçekleştiren Denizli Müze Müdürü Hüseyin Baysal da mevcut müzelerin yetersizliğinden bahsederek, birçok eserin açık alanlarda depolarda bekletildiğini söyledi.

Konuşmaların ardından tarihi eser kaçakçılığı konusunda başarı gösteren emniyet mensuplarına plaketleri verildi.

Pamukkale Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ercan Haytoğlu, Denizli basın tarihinde müzeciliğin nasıl ele alındığını aktardı. Denizli’de, müzecilik konusunda, geçmişten bugüne gazetelere yansıyan haberleri toplayan Haytoğlu, “Görüldüğü üzere 40 yıl önce gazete manşetlerinde kent müzesi bu şehirde kurulmalı deniliyor. 1968’de başlayan bu macera, hala devam ediyor. Her gelen bu konuda yeni bir çalışma yapılacakmış gibi anlatımlarda bulunmuş. Yer tespitleri yapılmış. Ama 40 yıldır değişen bir şey yok. Bu rüya 40 yıldır görülüyor. Bu kent elindeki değerleri sergileyecek çağdaş bir müzeye ihtiyaç duyuyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu