REKLAMI GEÇ

‘KOCA MEKTEP’E DOZERLER GİRDİ

‘KOCA MEKTEP’E DOZERLER GİRDİ

Denizli Lisesi’nde tinercilerin meskeni olan pansiyon binasının yıkımına başlandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2015 Salı, 11:14

Denizli’de büyükşehir belediyesine devredileceği yönündeki tartışmalar uzun süre devam eden ve kamuoyunun tepkisini çeken Koca Mektep binasında yıkım çalışmaları başladı. İş makinaları eşliğinde yürütülen çalışmalar lise kampusu içindeki pansiyon binasında yürütülüyor.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaptırttığı depremsellik incelemesi sonrasında ‘çürük’ kararı verilen ve bu nedenle yıllardır eğitime kapalı olan pansiyon binası, süreç içinde tinercilerin mekanı haline dönmüştü.

Merkezefendi Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bir süre önce ihaleye çıkardığı yıkım işi için yer teslimi yapıldı ve ihaleci firma çalışmalarına dün başladı. Yıkım çalışmalarını gören vatandaşlar önce genel bir yıkım olduğunu düşünüp endişelense de yetkililerden kampus içinde sadece pansiyon binasının yıkılacağı, Koca Mektep’in tarihi binasının ve diğer eğitim merkezlerinin yıkım kapsamı dışında olduğu bilgisi paylaşıldı.

Koruma altındaki kampus alanı için Anıtlar Yütksek Kurulu’nun onayından sonra çalışmalar başlatıldı. Yıkımın yeni eğitim sezonuna kadar tamamlanacağı, hafriyatın kaldırılarak bölgede peysaj düzenlemesinin yapılacağı kaydedildi.

Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz yıkım işlemini doğrularken, “Pansiyon binası için ‘depreme dayanıklı olmadığı’ yönünde rapor vardı. Bu nedenle öğrencilerimizin hayatını tehlikeye atmamış burada eğitimi noktalamıştık. Bina 5-6 yıldır kullanılmıyordu ama tehlikeli olmayı sürdürüyordu. Şimdi yıkım kararı geldi. Bina süratle yıkılarak o alanda yeni düzenleme yapılacak. Binanın bulunduğu alan da öğrencilerin kullanımına sunulacak. Virane binayı bazı tehlikeli kişilerin kullandığına dair şikayetler vardı. Yıkımla birlikte bu durum da ortadan kalkacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu