REKLAMI GEÇ

KÖYDES projelerinden 2 milyon lira ödenek

KÖYDES projelerinden 2 milyon lira ödenek

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Edip Yılmazlı, bu yıl KÖYDES projelerinden, Denizli’ye 2 milyon 969 bin TL ödenek ayrıldığını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Nisan 2010 Cuma, 18:28

Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Yavuz Erkmen, Vali Yardımcıları Mehmet Suphi Küsbeci, Muhsin Çatmadım, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, kaymakamlar ve daire müdürleri katıldı.

Toplantıda ilk olarak KÖYDES uygulamaları ele alınıp, bu yıl KÖYDES Projesi kapsamında yapılacak konular görüşüldü. İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı, KÖYDES uygulamaları konusunda katılımcılara bilgi verdi. Bu yıl Türkiye genelinde KÖYDES projelerinde 525 milyon TL ödenek ayrıldığını, Denizli’ye ise 2 Milyon 969 bin TL ödenek ayrıldığını söyleyen Yılmazlı, “Bu yıl Denizli’ye ayrılan ödeneği, 150 kilometre ikinci kat asfalt ve bir miktar da boru alımında kullanacağız. Bütün asfalt yollardaki yamaların tamamlanması planlanmaktadır. İçme suyu olmayan köyümüz yoktur. Aldığımız borularla da yenileme yapacağız” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, ilçelerdeki okullaşma oranları, okul öncesi eğitim, okumaz yazmaz sayıları ve açılan okuma yazma kursları hakkında bilgiler verdi.

Vali Yavuz Erkmen, İller Bankası’ndan gelen payların büyük bir kısmının bitirildiğini, ancak bitirilmeyen kısımların da bir önce bitirilip evraklarının tamamlanması gerektiğini ifade ederek, bu hafta sonu yapılacak olan sınavlarda, sınav öncesi ve sırasında gerekli önlemlerinin alınması, ayrıca okul çevrelerinde gürültü olmaması için gereğinin yapılması konusunda kaymakamlara talimat verdi.

Gündemdeki diğer konuların değerlendirilmesinin ardından Vali Yavuz Erkmen başkanlığında yalnız kaymakamların katıldığı ve ilçe sorunlarının ele alındığı toplantı yapıldı. Toplantıda Vali Yavuz Erkmen, çeşitli konularda kaymakamlara yapılması gerekenler konusunda talimatlar verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu