REKLAMI GEÇ

Kurs evi olarak hizmet veriyor

Kurs evi olarak hizmet veriyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce restorasyonu yaptırılan 165 yıllık Necip Ökten’e ait yapı, artık el becerileriyle ilgili eğitimlerin gerçekleştirileceği kurs evi olarak hizmet veriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 7 Ağustos 2015 Cuma, 12:15

Denizli Büyükşehir Belediyesi, az sayıda kalan yapıları restore ettirerek gelecek kuşaklara aktarma çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda restorasyonu sağlanan yapılardan birisi de Pamukkale’nin Atalar Mahallesi’ndeki Necip Ökten Evi oldu.

Restore ettirilen 165 yıllık yapı; ahşap boyama, keçe süsleme,tel kırma, nakış ve ahşap oymacılık gibi kursların gerçekleştirilmesine ev sahipliği yapacak. Bu kurslarda kullanılacak malzemeler de Büyükşehir Belediyesi’nce sağlanacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Necip Ökten Evi’nin 1850’li yıllardaki eski ihtişamına yeniden kavuştuğunu belirterek, “Bugüne kadar yıkılmaya yüz tutmuş birçok tarihi binamızı restore ederek yeniden kentimize kazandırdık. Ancak bu binaları sadece restore etmemiz yetmiyor. Bu tarihi yapıların hayatın içine katılması ve yaşaması gerekiyor. Necip Ökten Evi’ni de diğer restore ettiğimiz binalarımız gibi yine vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, daha önce de Külahçıoğlu Un Fabrikası, İbrahim Çallı Sanat Evi, Konyalıoğlu Konağı, Balcı Evi, Sürücü Evi, Osmanbey Konağı ve Merzeci Un Fabrikası’nın restorasyonunu yaptırmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu