REKLAMI GEÇ

Kuruyan 700 ağacın yerine 1000 fidan

Kuruyan 700 ağacın yerine 1000 fidan

Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne devredilen Çamlık Mesireliği’nde, yoğun kar yağışı nedeniyle kırılan ve devrilen 700 çam ağacının yerine, çam, dişbudak, akçaağaç, ıhlamur, badem ve çınar olmak üzere bin fidan dikildi. Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin Orman Haftası dolayısıyla gerçekleştirdiği fidan dikimine öğrenciler de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Mart 2015 Pazartesi, 14:54

Orman Haftası dolayısıyla Çamlık Mesireliği’nde Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi’nin birlikte organize ettiği ağaçlandırma çalışmasına, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, daire müdürleri ile anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden öğrenciler katıldı.

denizli-camlik-fidan-dikme-ic-1
KARIN HASARI GİDERİLDİ
Geçtiğimiz yıllara göre oldukça çetin geçen kış aylarında, yoğun kar yağışı nedeniyle kırılarak devrilerek yok olan 700 çam ağacının daha fazlasının Çamlık Mesireliği’ne dikildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, çam, çınar, dişbudak, akçaağaç, ıhlamur ve badem olmak üzere bin fidanın toprakla buluştuğunu belirtti. Öğrencilerin diktiği fidanların öğrencilerle birlikte büyüyeceğini de vurgulayan Zolan, “Bu ağaçlar büyüdükçe, hem çamlığımız, hem Denizlimiz daha güzel olacak. Sizlerin geleceği için Denizli’nin en temiz, en yeşil şehir olması için de gayretlerimiz olacak” diyerek çocuklara seslendi.

denizli-camlik-fidan-dikme-ic
BANDO EŞLİĞİNDE FİDAN DİKTİLER
Başkan Osman Zolan ile birlikte fidan diken öğrenciler, Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu’nun seslendirdiği parçalara eşlik ederek eğlenceli vakit geçirdi. Öğrenciler etkinliğe “Bir Ağaçtan 1 Milyon Kibrit Çıkar, 1 Kibrit 1 Milyon Ağacı Yakar”, “Yaş Kesen Baş Keser”, “Doğayı Sev” gibi sözlerin yazıldığı dövizlerle gelerek büyüklerine örnek oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu