REKLAMI GEÇ

KUTLAMALAR OLAYSIZ TAMAMLANDI

KUTLAMALAR OLAYSIZ TAMAMLANDI

Denizli’de, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, olaysız bir şekilde kutlandı.

/ DENİZLİHABER / 1 Mayıs 2010 Cumartesi, 19:46

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları, Denizli’de öğle saatlerinde sivil toplum örgütü temsilcileri ve bazı partilerin, Delikliçınar Meydanı’nda toplanmasıyla başladı. Yaklaşık bin polisin görev yaptığı miting öncesi gruplar, Delikliçınar Meydanı’ndan İncilipınar Caddesi girişindeki Tarım İl Müdürlüğü önüne kadar yürüdü. Delikliçınar Meydanı’nda yürüyen gruba, Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı’nın bulunduğu yerden bazı gençler slogan atarak sataştı. Yürüyenler de atılan sloganlara yine sloganla karşılık verdi.

Tarım İl Müdürlüğü önünde kurulan kapılardan üst aramasından geçirilen gruplar, mitingin yapılacağı Ulus Caddesi Kavşağı’na kadar yürüyüşlerini sürdürdü. Geçen yıl, SDP ve BDP ile İşçi Partililer arasında yaşanan olaylar nedeniyle, bu sene bu gruplar arasında çevik kuvvet ekipleri görev yaptı. Miting alanında toplanan yaklaşık bin kişi burada slogan atıp, halay çekti.

Bu sırada epilepsi hastalığı olduğu öğrenilen bir kişi fenalaşınca miting alanına ambulans geldi. İlk müdahalesi miting alanında yapılan şahıs, daha sonra ambulansla hastaneye götürüldü.

Kutlamalarda konuşma yapan Türk-İş İl Temsilcisi Recep Oktay, “Sosyal adalet, eşitlik ve haklarımız için alanlardayız” dedi. Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Metin Süzük de herkese güvenceli iş ve insan onuruna yakışır bir ücret istediklerini söyledi. Halayların çekildiği kutlamalarda, bir kişinin fenalaşması dışında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Kutlamalara, iş kıyafetiyle gelen işçiler, ellerinde Hz. Ali’nin “Hakkını aramayan, hakkıyla beraber şeref ve haysiyetinden de olur” sözlerinin yazılı olduğu dövizi taşıdı. Dövizler arasında, “Yiğit muhtaç olmuş kuru soğana. Kilosu olmuş 4 lira. Aşk olsun alıp soyana. Lanet olsun emekçileri soyana’ dövizi de ilgi çekti. Bazı vatandaşlar da kutlamalara çocukları ile birlikte katıldı. Vatandaşlar, çocuklarını, kutlama alanında bulunan parkta salıncağa bindirdi.
Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, görev yapan polisler için kapalı pazar yerinde dinlenmek için masalar kurdurdu. Burada polislere dondurma, helva, pasta ve çay ikramında bulunulurken, Emniyet Müdürü Atilla Çınar da polisler ve basın mensuplarıyla birlikte çay içti.

Sakin geçen 1 Mayıs kutlamaları, belirlenen saatten 2 saat önce bitti. SDP ve BDP’lilerin bulunduğu grup ile İşçi Partili grup arasında tampon oluşturulurken, İşçi Partililerin alandan ayrılması sırasında iki grup karşılıklı sloganlar attı. Yine her bayramda olduğu gibi 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da çalışan işçiler vardı. Miting alanını temizleyecek işçiler ve çay ocağında çalışan işçiler de görevlerinin başındaydı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu