REKLAMI GEÇ

Macar Konsolos işbirliği için geldi

Macar Konsolos işbirliği için geldi

Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Denizli’de “3 milyon dolarlık ticaret hacmini artırmayı planladıkları” açıklamasını yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Nisan 2016 Cumartesi, 09:24

Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich, Denizli’deki temaslarına Vali Şükrü Kocatepe’yi ziyaret ederek başladı. Bu ziyarette Ticaret Ataşesi Janos Weisz, Danışman Helga Karakaya, Meriç Çalışkan, Arda Özek ve Emre Cihat Sönmez de hazır bulundu.

Denizli ile 3 milyon dolar olan ticaret hacmini arttırmayı planladıklarını söyleyen Hendrich, Denizlili firmalar ile önemli bağlantılar yapmak istediklerini, Denizli ziyaretini bu nedenle yaptıklarını, ilin ekonomisine yön veren sanayi ve ticaret kuruluşlarının yöneticileriyle görüşeceklerini belirtti.

Vali Şükrü Kocatepe ise, Denizli ekonomisi, kültür ve turizmi ile ilgili bilgi vererek, ticari ilişkilerin geliştirilmesi konusunda üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Kocatepe, “Denizli, Türkiye’nin 8. büyük ekonomisine sahip, yıllık 3,5 milyar dolar ihracat kapasitesi bulunan, özellikle tekstil, mermer, traverten ve makine sanayisi gibi çeşitli sektörlerde üretilen ürünleriyle ön planda olan bir ildir. Ev tekstili üretiminde Avrupa’nın başkenti konumundadır. Denizli’miz aynı zamanda önemli bir turizm merkezi konumundadır. Yılda 2,5 milyon turist Denizli’nin doğal ve kültürel güzelliklerini ziyaret etmektedir. Macar dostlarımızı da buralarda ağırlamaktan memnuniyet duyarız” dedi.

MAKİNE VE KABLODA İŞBİRLİĞİ ÖNERİSİ
Denizli Sanayi Odası’nı (DSO) ziyaretinde Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre ve Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu ile görüşen Başkonsolos Balazs Hendrich ve beraberindeki heyet, ticari işbirlikleriyle ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.
ahmet_yavuzcehre-ic

İki ülke arasında yatırım odaklı çalışmalara önem verdiklerini ifade eden Hendrich, “İki ülke arasındaki işbirliklerinin artması ve yatırım olanaklarının değerlendirilmesini istiyoruz. Avrupa Birliği ve ABD arasında imzalanması düşünülen serbest ticaret anlaşmasından Türkiye’nin de azami faydayı görmesi için birlikte çalışabiliriz. Özellikle makine, kablo, otomotiv ve yan sanayi üretimine yönelik işbirlikleri yapabiliriz”dedi.

DSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre de Denizli’nin ihracatçı bir kent olduğuna dikkat çekerek, “Üyelerimiz ürettikleri çoğu ürünü ihraç etmek amaçlı üretiyorlar. Burada ihracat bizim için bir kültür. Denizli olarak gerçekleştirdiğimiz ihracatın yarısını Avrupa ülkelerine yapıyoruz. Macaristan’ı bu ülkeler arasında üst sıralara taşımak, Macaristan ile dış ticaretimizi artırmak bize üye olan ihracatçı üreticilerimizin de yararına olur; bu nedenle her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Macaristan Heyeti, daha sonra Büyükşehir Belediyesi ve Denizli Ticaret Odası ile bazı sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu