REKLAMI GEÇ

Madenciler için nöbetteler

Madenciler için nöbetteler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Denizli İl Örgütü üyeleri, Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki maden ocağında meydana gelen patlamada yaşamını yitiren madenciler için nöbet tutuyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Mayıs 2014 Çarşamba, 11:07

Soma’nın Eynez bölgesinde özel şirkete ait Soma Kömür İşletmeleri’nde, vardiya değişimi meydana gelen patlama sırasında yaşanan facia tüm Türkiye’yi yasa boğdu. Patlamada yaşamını yitiren madenciler için Pamukkale Üniversitesi Kredi Yurtlar Kurumu önündeki Direniş Parkı’nda dün geceden itibaren nöbete başlayanTGB’liler, kömürlerin etrafına mumlar yakıp, ortasına baret koydu.

Bu tür acıların tekrar yaşanmaması için mücadele edeceklerini dile getiren TGB üyeleri, Soma’da yaşanan facianın kaza değil cinayet olduğunu vurgulayarak, “ölüme ve karanlığa karşı birlikte mücadele edeceğiz” sözünü verdi.

TGB Denizli İl Başkanı Doğukan Ertan, “Yitirdiğimiz canlarımız için buradayız. Göçük altında yitirdiğimiz madencilerimiz için nöbet tutacağız. Şunu hepimiz çok iyi biliyoruz, Soma’da gerçekleşen bu olay bir iş kazası değildir, bir cinayettir. Fabrikalarımızın, madenlerimizin özelleştirmesi ve işçilerimizin taşeronlaştırmalarıyla azalan iş güvenliği ve artan ölümler ancak bir cinayet olabilir. Bunların sorumluları bellidir.Özelleştirmelerle fabrikalarımızı peşkeş çeken, taşeronlaşmayla işçimizi köleleştiren AKP iktidarıdır.Ancak bu sorumluları yıkacak olan, Türkiye’yi aydınlatacak olan kömürün karasını ellerinden öğrendiğimiz madencilerimizdir.Ve bizde o ölen canlarımızla birlikte söz veriyoruz.Bizde onlarla birlikte ölüme ve karanlığa karşı mücadele edeceğiz.Ölen bütün madencilerimize Allahtan rahmet diliyor ve yakınlarına baş sağlığı diliyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı