REKLAMI GEÇ

Meclisin teknoloji ile imtihanı

Meclisin teknoloji ile imtihanı

İlk toplantılarının ikinci birleşimini gerçekleştiren Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde elektronik oylama ve yoklama sisteminin denemesi yapıldı. Dakikalarca süren çaba sonrasında sistem verimli şekilde kullanılamayınca eski yönteme dönüldü. Yine eller kaldırılıp indirilerek oylama yapıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Nisan 2014 Çarşamba, 18:32

Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının ikinci birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği toplantı, elektronik yoklama ve oylama sisteminin deneme çalışmalarıyla başladı.

20 DAKİKA DENENDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde olduğu gibi, yoklama ve oylamaların elektronik sistemle gerçekleştirilmesi için yeni sisteme geçen Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte 75 üyeye elektronik kart verildi. Sisteme göre; kartları oturdukları masaların mikrofonlarına yerleştiren üyeler, görüşülen maddeler ile ilgili kararlarını ‘Evet’, ‘Hayır’ veya ‘Çekimser’ tuşlarına basarak oy kullanacak.
Toplantıda, üyelerin nasıl oy kullanacağının anlatılmasının ardından deneme çalışmalarına geçildi. Uzun süre sistem kullanılmaya çalışıldı ama başarılı olunamayınca, oylama yine eski sistemle yani el kaldırma yöntemi ile gerçekleşti. Sistem, aksaklıkların giderilmesinin ardından faaliyete geçecek.

DESKİ’NİN NORM KADROSU ONAYLANDI
Büyükşehir Yasası ile Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulan Denizli Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ)’nün norm kadrosu ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu, meclis gündemine sunuldu. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından belirlenen 1930 memur kadrosundan 336’sının, 664 işçi kadrosundan ise 349’unun dolu olduğu belirtildi.

Büyükşehir Yasası ile tüzel kişiliği sona eren belde ve ilçe belediyeler ile İl Özel İdaresi kadrosundan 48’i memur olmak üzere 196 personelin DESKİ’ye, 80 memur, 60 işçinin ise Büyükşehir Belediyesi’ne alındığının vurgulandığı toplantıda, DESKİ’nin 1930 memur, 664 işçi kadrosu oy birliği ile kabul edildi.

2013 FAALİYET RAPORUNU YETERLİ BULDULAR
Nisan ayı toplantısının ikinci birleşiminde 5 gündem maddesini oluşturan 2013 yılı faaliyet raporu, meclis üyelerinin oyuna sunuldu. Belediye Başkanı Osman Zolan, belediye meclis üyelerine 2013 yılı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bulunan 75 üye, faaliyet raporunu oy birliği ile yeterli bulurken, Büyükşehir Belediyesi olarak daha güzel hizmetlerin gerçekleştirilmesi için temennilerde bulundular.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu