REKLAMI GEÇ

Meclis’te Fatiha’ya evet saygı duruşuna hayır

Meclis’te Fatiha’ya evet saygı duruşuna hayır

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 15 Temmuz darbe girişimi damgasını vurdu. Siyasi parti grup başkanları söz alarak darbe girişimini değerlendirildiği toplantıda, olaylar esnasında şehit düşen 208 polis, asker ve sivil vatandaş için Fatiha okundu. CHP grubu şehitleri saygı duruşu ile anmak istedi, ancak Başkan Zolan’dan olumsuz yanıt geldi. CHP’li üyeler bir dakikalık saygı duruşu ile şehitleri andı, AK Parti ve MHP’li üyeler katılmadı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2016 Pazartesi, 19:45

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı toplantılarının 2. birleşimini gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği birleşimde, mecliste grubu bulunan siyasi partilerin grup başkan vekilleri söz alarak, 15 Temmuz akşamı yaşanan askeri darbe girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN ZOLAN ÜYELERİ MEYDANA DAVET ETTİ
Başkan Zolan, 15 Temmuz akşamı yaşanan kalkışmanın püskürtüldüğünü ancak demokrasi için nöbetin devam ettiğini belirterek, CHP, MHP ve AK Partili tüm meclis üyelerini Delikliçınar Meydanı’na davet etti.

TEK AKLIMA GELEN PROJELER OLDU
Darbe haberini aldığı an aklından geçenleri duygularını meclis üyeleriyle paylaşan Başkan Zolan, “Darbe girişimi bilgisini aldığım an inanın belediye hizmetleri aklıma geldi. Eğer darbe başarılı olsaydı bugün burada toplanamaz ve bizim yerimize başkaları oturuyor olurdu. O an ilk aklıma gelen, projeler oldu. ‘O projeler ne olacak, yarım mı kalacaktı?’ diye aklımdan geçirdim. O ülkemizde artık yaşanmaz dediğimiz darbe dönemi tekrar ordumuzun içine giren eşkıyalar hem ruhu hem bedeni başkalarına ait olan kendini maşa zanneden bir grup asker kılıklı en aşağılık canlının gerçekleştirdiği kalkışma yaşadık. Ancak şunu gördük ki; halk artık kendi iradesine sahip çıkıyor. Milli İrade konusunda siyasi partilerin de birlik içerisinde hareket etmesi bizleri sevindirmiştir. Ancak, bu olayda 200’ün üzerinde şehit verdik. İçerisinde polis, sivil ve o darbeyi yapan askerlerin dışında kalan askerlerimiz var. Şehitlerimiz için Fatiha okuyalım” dedi.

ŞEHİTLER İÇİN FATİHA’YA EVET SAYGI DURUŞUNA HAYIR
Başkan Zolan’ın çağrısı üzerine meclis üyeleri el açıp şehitler için Fatiha okudu. Ardından, CHP grubundan, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu için teklif geldi. Başkan Zolan’ın olumsuz yanıtı üzerine CHP’li üyeler ayağa kalktı, 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak şehitleri anarken, AK Parti ve MHP’li üyelerin kalkmaması dikkat çekti.

DARBE’YE HAYIR DEDİLER
Meclis toplantısında gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Halil Pekdemir, CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca ile MHP Grup başkan Vekili Yusuf Garip sırasıyla söz alarak, başarısız da olsa gerçekleştirilen darbe girişimini kınadı. CHP’li üye Bekir Çapar ise darbe girişimi ile ilgili dış odakları suçlayan AK Partili Halil Pekdemir’e, “Darbenin suçlularını dışarıda aramamak lazım. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Atatürk’ün tam bağımsız Türkiye için gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerler ve demokrasiye, özgürlüğümüze ve laikliğe sahip çıkarsak, bu tür darbeleri de yaşamayız. Sevr Anlaşması’nı unutmamak gerek. Bugün FETÖ, dün PKK ondan önce ASALA vardı” diye cevap verdi.

Konuşmaların ardından Meclis, gündem maddelerinin görüşülmesiyle devam etti.

Yorumlar

adar   -  Bağlantı 19 Temmuz 2016, 09:26

Onlar saygıdan ne anlarlar. SAygı duruşunda bulunsunlar.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu