REKLAMI GEÇ

Menderesi kurtarma operasyonu başladı

Ege bölgesinin en önemli akarsularından olan Menderes Havzasında yaşanan kirliliğe karşı Çevre ve Orman İl Müdürlüğü çalışmalara başladı. Çevre ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre Menderes havzasında etüt örnekleri alındığı ve çalışmalara başlandığı bildirildi.

/ DENİZLİHABER / 4 Eylül 2007 Salı, 00:00

Ülke genelinde yaşanan kuraklık su kaynaklarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yaşanan su sıkıntısı ile birlikte akarsularında verimli ve tasarruflu kullanılması gündeme geldi. Yaşanan sıkıntı nedeniyle geçtiğimiz aylarda bir toplantı yaparak menderes havzasını görüşen Denizli Valiliği, havzada yaşanan kirlilik için birlik olma çağrısında bulundu. Yaşanan kirlilikle ilgili Ege Bölgesinde bulunan diğer illerle de ortak çalışma yapan Denizli Valiliği Eylül ayının ilk günlerinde izleyecekleri yolu ve programı açıkladı.

Denizli Çevre ve Orman İl Müdürü Yılmaz Kaplan tarafından yapılan açıklamaya göre geçtiğimiz ay içerisinde bazı etüt çalışmaları yapıldığı açıklandı. Yapılan etüt çalışmaları ile nehrin birçok yerinden su numunesi alındı ve bakanlığın referans laboratuarlarında kontrolden geçti. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaplan, “ BüyükMenderesNehrikirliliğinin   önlenmesiçalışmalarıçerçevesindeBüyük Menderes nehrine doğrudan veya dolaylı olarak deşarjı olan sanayi tesislerinin arıtma tesisleri mevcut olup, arıtma tesislerinin denetimleri Müdürlüğümüzce gerçekleştirilmektedir. Mevcut standartlarda renk faktörünün bulunmaması özellikle tekstil sektörü deşarjlarının olumsuzalgılanmasına yol açmaktadır.Çevre kirliliğinin önlenmesi çalışmaları çerçevesinde, Büyük Menderes Nehrinin kirlilik yükünün tespiti amacıyla Nehrin muhtelif noktalarından su numuneleri alınmış ve Bakanlığımız Referans Laboratuarında analiz yaptırılmıştır. Bakanlığımızca Büyük Menderes ve Küçük Menderes Havzaları Koruma çalışmalarına başlanmış olup, Müdürlüğümüzce ise havza koruma ön etüt çalışmaları yapılmaktadır. Ayrıca B. Menderes Nehri ve kollarında oluşan kirliliğin önlenmesi amacıyla, merkezi Aydın ilinde olmak üzere Aydın,Denizli,Uşak Valiliği ve Büyük Menderes Nehri Havzası içerisinde yer alan Belediye Başkanlıklarının katılımı ile Büyük Menderes Havzası Birliği sunulması çalışmaları Valiliğimizce yürütülmektedir”dedi.                                  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu