REKLAMI GEÇ

Milli Mücadele Yürüyüşü’ne tatil ayarı

Milli Mücadele Yürüyüşü’ne tatil ayarı

Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde düşman işgaline karşı başlatılan direnişin 97. yıldönümü, gerçekleştirilecek Milli Mücadele Yürüyüşü ile yeniden yaşatılacak. Ancak, direnişin ateşinin yakıldığı 15 Mayıs Pazar gününe denk gelince, Büyükşehir Belediyesi etkinliği pazartesi gününe aldı. Milli Mücadele ruhu tatile yenildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Mayıs 2016 Perşembe, 11:44

Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de direniş ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yol olduğu gibi Milli Mücadele Yürüyüşü organize edildi. Direniş ateşinin yakıldığı, halkın milli mücadeleye davet edildiği o özel yürüyüşün yıldönümü olan 15 Mayıs pazar gününe denk gelince, Büyükşehir mücadele ruhunu tatile çıkardı. 97 yıl önce canlandırılan milli mücadele ruhunun yad edileceği yürüyüş, bu yıl 16 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

milli-mucadele-gunu-2

YÜRÜYÜŞ PROGRAMI
Bir gün ileri alınan Milli Mücadele Günü programı Delikliçınar Meydanı’nda başlayacak. Saat 17.30’da Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde; Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Delikliçınar Meydanı’ndan Atatürk Caddesi’ni takip ederek Kayalık Caddesi’nden, 97 yıl önce olduğu gibi Bayramyeri Meydanı’na kadar yürüyüş gerçekleştirilecek. Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı, Milli Mücadele Günü’ne özel 120 kişilik kadrosuyla yürüyüşe eşlik edecek. Bayramyeri Meydanı’nda tamamlanacak yürüyüşün ardından program, Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu’nun gösterisi ile devam edecek.

milli-mucadele-gunu-1

BAŞKAN ZOLAN’DAN VATANDAŞLARA DAVET
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, tüm Denizlilileri Milli Mücadele Günü etkinliğine davet etti. 97 yıl önce Yunanların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele hareketini başlattığı anlatan Başkan Zolan, “Kurtuluş Savaşı’nda istiklal ateşinin ilk yakıldığı şehirlerden biri Denizlimizdir. Milletimizin tarihine altın harflerle yazılmış bu kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak en önemli sorumluluğumuzdur. Tüm hemşerilerimizi Milli Mücadele Günü’ne davet ediyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu