REKLAMI GEÇ

Mücadele ateşi gecikmeli yakıldı

Mücadele ateşi gecikmeli yakıldı

Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde düşman işgaline karşı başlatılan direnişin 97. yıldönümü, 15Mayıs’ın hafta sonu tatiline rastlaması nedeniyle gecikmeli kutlandı. 15Mayıs’ta gerçekleştirilmesi gereken Milli Mücadele Yürüyüşü bir gün sonra düzenlendi, milli mücadele ruhu gecikmeli de olsa yeniden yaşatıldı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 16 Mayıs 2016 Pazartesi, 23:17

Yunanlıların İzmir’i işgal etmesinden 4 saat sonra Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin Denizli’de milli mücadele ateşini yaktığı 15 Mayıs 1919 Milli Mücadele Günü, Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği törenle kutlandı. Hafta sonu tatili nedeniyle bir gün gecikmeli gerçekleştirilen “15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü” etkinliği Delikliçınar Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenle başladı.

denizli-milli-mucadele-gunu-ic

Törene, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk ile çok sayıda öğrenci ve vatandaş katıldı.

denizli-milli-mucadele-gunu-ic-1

Milli Mücadele Günü etkinliği, Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından, 97 yıl önce olduğu gibi yürüyüşe geçildi.

Ellerinde Türk Bayraklarıyla mehteran eşliğinde yürüyen kalabalık, Atatürk Caddesi’nden Halk Caddesi’ne, oradan da Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin milli mücadeleyi başlattığı fetvayı verdiği Bayramyeri Meydanı’na ulaştı.

denizli-milli-mucadele-gunu-ic-2

MÜFTÜ AHMET HULUSİ EFENDİNİN FETVASI OKUNDU
Müftü Ahmet Hulusi Efendi’nin torunları Fikret, Vural, Faik ve Berrin Müftüler’in de katıldığı Bayramyeri Meydanı’ndaki etkinlik, Büyükşehir Belediyesi Halk Dansları ekibinin gösterisi ile başladı. Milli mücadele ateşini yakan fetvayı Lokman Kuzdere okudu. Ardından, Necmettin Halil Onan’ın, Türk ordusunun Çanakkale Savaşları’ndaki savunmasını anan “Dur Yolcu” adlı şiirini Mustafa Kaya seslendirdi.

denizli-milli-mucadele-gunu-ic-3

BİZE DÜŞEN BU TOPRAKLARI KORUMAK
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Pekdemir, Kurtuluş Savaşı’nda bağımsızlık ateşinin ilk yakıldığı şehirlerden birinin Denizli olduğunu söyledi. Pekdemir, “15 Mayıs, Denizli’nin Anadolu’ya düşmana karşı boyun eğmemesi ve bağımsızlık mücadelesini hangi şartlarda olursa olsun sürdürmesi gerektiğini haykırdığı tarihtir. Atalarımızın kanıyla, canıyla kazanılan bu topraklarda bize düşen görev ise ne pahasına olursa olsun onu korumaktır” dedi.

Milli Mücadele Günü ile ilgile tören, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu