REKLAMI GEÇ

Muhtar mahalle baskısından bıkınca sokaklara bu isimleri verdi

Muhtar mahalle baskısından bıkınca sokaklara bu isimleri verdi

Servergazi Mahallesi’nde sokaklara verilen isimler dikkat çekiyor. Alışılmışın dışında vişne’den kiraza, çınardan cevize meyve ve ağaç isimleri sokaklara verilmiş. Servergazi Mahalle Muhtarı Tarakçı “Neden bu isimler?” sorusuna, “Dönemin muhtarı sokak isimleri konusunda kendisine gelen baskılardan bıkınca, bu isimlerde karar kılmış. İyi ki de öyle yapmış” yanıtını verdi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2015 Pazar, 10:41

Çınar, vişne, çilek, kardelen, kiraz, ipek, ardıç, turunç, üzüm, ceviz. Merkezefendi’nin Servergazi Mahallesi’nde bir bölgede ardışık sokaklara verilen isimler. Meyve ve ağaç isimlerinin sokaklara verilmesinin nedeni ise baskılara dayanamayan muhtarın isyanı.

denizli-servergazi-muhtar-sokaka-isimlerine-meyve-ismi-verdi-ic-1

Bugün Merkezefendi ilçe sınırları içerisinde bulunan ve Servergazi Mahallesi’nde yer alan bölgenin 1988-1999 yılları arasında Ali Marım’ın belediye başkanlığı döneminde mücavir konut alanı olarak imara açıldığını söyleyen Mahalle Muhtarı Adem Tarakçı, “Dönemin mahalle muhtarı Ahmet Yiğit, sokak isimlerini verirken, kendisine gelen baskılara isyan edip bu isimleri vermiş Dönemin belediye meclisi de kabul etmiş. İyi ki bu isimleri vermiş. Mahallemizin bir bölümünde de sokak isimleri çiçek isimlerinden oluşur” dedi.

SOKAKLAR MEYVE BAHÇESİ GİBİ
Vişne, çilek, turunç sokakları gezdiğinizde, meyve bahçesini geziyormuş gibi hissediyorsunuz. Nedeni ise, sokak sakinleri, mahallesinin ismine yaraşır meyve ağaçları dikmişler. Bu durumdan oldukça memnun olan Mahalle Muhtarı Adem Tarakçı, “Sokak sakinlerine hiçbir zorlama yapmıyoruz. İkazda bulunmuyoruz. Buna rağmen vatandaşlar, bulundukları sokağı, ismine yakışır çiçek ve meyve ağacı dikiyor. Bu da bizleri memnun ediyor” diye konuştu.

denizli-servergazi-muhtar-sokaka-isimlerine-meyve-ismi-verdi-ic

“SOKAKLAR DA HUZUR VAR”
Daha önce Erenler Mahallesi Bütünşehir Yasası’ndan sonra ise Erenler Mahallesi ile Atakent Mahallesi birleştirilerek Servergazi Mahallesi’nde tam 16 yıldan beri muhtarlık yaptığını belirten Adem Tarakçı, şunları söyledi: “Aslında sokak isimleri vatandaşlara güzel bir sinerji veriyor. Huzur veriyor. 16 yıldan beri aynı bölgede muhtarlık yaparım, mahallemizde asayiş bakımından hiçbir olumsuzlukla karşılaşmadım. Ben bunun nedenini sokak isimlerinin yarattığı sinerjiye bağlıyorum. İyi ki bu isimler verilmiş.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu