REKLAMI GEÇ

Muratdede’de kanalizasyon tıkandı, evleri pis su bastı

Muratdede’de kanalizasyon tıkandı, evleri pis su bastı

Muratdede Mahallesi’nde altyapı çalışmaları kapsamında yeni yapılan kanalizasyon sisteminin tıkanması sonucu 5 evi pis su bastı. Daha önce aşırı yağış nedeniyle evini su basan 77 yaşındaki Hafize Eski, bu kez de altyapı mağduru oldu. Eşyaları kanalizasyon atıklarıyla kullanılmaz hale gelen Hafize Eski, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Kasım 2016 Perşembe, 15:14

Ramazan ÇETİN-Deniz TOKAT/(DHA)
Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (DESKİ) kentte ‘100 Yılın Altyapı Projesi’ kapsamında başlattığı çalışmalar, Muratdede Mahallesi 201 Sokak’ta oturanların tepkisine neden oldu. Kısa süre önce aşırı yağış nedeniyle yine hattın tıkanması sonucu aynı sokakta çok sayıda evi su basarken buralarda oturanlar tepki göstermişti.

denizli-5-ev-atik-su-ile-doldu-2

Bugün saat 03.00 sıralarında 5 evi kanalizasyon sistemi tıkandığı için tuvalet ve banyodaki atık su giderlerinden tepen pis sular bastı. Evlerdeki kanalizasyon sularının boyu yarım metreyi bulurken, eşyalar kullanılmaz hale geldi. 201 sokakta evlerini pis su basan aileler, Büyükşehir Belediyesi’ne tepki gösterirken, kendi imkanlarıyla atık suları temizlemeye çalıştı.

Daha önce yağmur nedeniyle evini su basan Hafize Eski, bu kez kanalizasyon hattının tıkanmasıyla mağdur oldu. İkinci kez evini su basan Eski, “Yaptıkları kanalizasyon tıkanmış, gitmeyen pis su da benim evimi bastı. Daha önce de yağmurdan basmıştı, şimdi de kanalizasyondan bastı. Beni bu yaşta rezil ediyorlar, belediye yapacağı işi doğru denizli-5-ev-atik-su-ile-doldu-3dürüst yapsın. Evimin her yeri lağım suyuyla doldu. Eşyaların hepsi atılacak, ben nereye gideceğim. Yazık değil mi bana, yardım da etmiyorlar, gelsin belediye temizlesin” diyerek tepki gösterdi.

Evinin önüne dolan pis suyu elinde süpürgeyle temizlemeye çalışan 55 yaşındaki Fatma İnci ise, “İşlerini düzgün yapsınlar. Yeni yaptıkları kanalizasyon tıkanınca benim de evimi su bastı. Her yer lağım sularıyla doldu. Çocuğumu bile sabah okula giderken, pislenen ayakkabısını yıkyarak gönderdim. Geceden beri ayaktayım. İçeriye dolan atık suyu temizlemeye çalışıyoruz” dedi.

Evlerin içindeki suyu tahliye eden DESKİ ekipleri, tıkanan kanalizasyon hattını da vidanjörlerle boşaltılıp, tıkanıklığı gidermek için çalışılıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu