REKLAMI GEÇ

O ağaçlar sökülüyor

O ağaçlar sökülüyor

Yapılan çağrılar, veliler ile öğrencilerin talebi ve oluşturulan kamuoyu baskısı sonuç getirmedi, Bereketli’de bulunan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri için dikilen fıstık çamları, spor salonuna kurban ediliyor. Ekipler sabah erken saatlerden itibaren bölgedeki ağaçları sökmeye başladı. İnşaat alanının ortasında kalan 70 fıstık çamından 58’i söküldü, veliler kalan 12 ağacı kurtarabilmek için eylem başlattı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 8 Aralık 2015 Salı, 11:27

Doğa ve Çevre Vakfı (DOÇEV) tarafından 2007 yılında Fatih İlkokulu yanındaki 7 dekarlık alana 500 fıstık çamı dikildi. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi ve halkın kullanımına yeşil alan olarak ayrılması planlanan bölge, ağaçların boy vermesi ve özellikle engelli öğrencilerin rehabilitasyonuna imkan tanıyacak seviyeye gelmesinin ardından yapılmak istenen spor salonu nedeniyle yeniden gündeme geldi.

denizli-agaclar-icin-veliler-nobette-ic

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından planlanan spor salonunun ağaçlar kesilerek yapılmaması için çaba harcayan engelli çocukların aileleri ve bağlı bulundukları derneklerin başlattığı çalışma sonuç getirmedi, Gençilk Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, uzun süredir tedirginlikle beklenen çalışma için düğmeye bastı.

denizli-agaclar-icin-veliler-nobette-ic-2

SABAH ERKEN SAATLERDE GELDİLER
Sabah erken saatlerde bölgeye gelen ekipler, spor salonu inşaatının planlandığı alan üzerinde çalışma başlattı, kepçeler ile 2007 yılında dikilen fıstık çamlarını sökmeye başladı.

denizli-agaclar-icin-veliler-nobette-ic-5

VELİLER EYLEM BAŞLATTI
Ağaçların söküldüğü haberini alan öğrenci velileri ve mahalle sakinleri alana akın etti ve eylem başlattı. Ağaçların söken iş makinesinin önüne geçen ve çalışmayı durduran vatandaşlar eylemlerini sürdürüyor.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden bir yetkilinin gelmesini isteyen vatandaşlar çalışmalara engel olurken, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için bölgeye polis ekipleri de sevk edildi.

denizli-agaclar-icin-veliler-nobette-ic-1

Direnişlerini sürdüren Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nde eğitim gören çocukların aileleri, kendilerine ağaçların başka bir bölgeye taşınacağının söylendiğini, ancak buna inanmadıklarını belirtti.

denizli-agaclar-icin-veliler-nobette-ic-3

EĞİTİMCİLERDEN TEPKİ
Sekiz yıl önce dikilen çam ağaçlarının sökülmesine Fatih İlkokulu’nda görevli öğretmenlerden de tepki geldi. Sökülen ağaçların başka bir yere nakledileceği yönündeki açıklamaların inandırıcı olmadığını söyleyen eğitimciler, “Bu ağaçları bizim çocuklarımız minik elleriyle dikti. Her biri yazın kendi elleriyle suladılar. Bu ağaçları diken öğrenciler, şimdi sekizinci sınıf veya üniversite öğrencisi oldu. Yazıktır, burada bir emek var. Başka yere nakledileceğini söylüyorlar. Kimi kandırıyorlar, bu ağaçlar yaşamaz” diyerek tepkilerini dile getirdi.

denizli-agaclar-icin-veliler-nobette-ic-4

“MÜCADELE ETTİK AMA KURTARAMADIK”
Öğrencilerin de katkılarıyla 2007’de 500 fıstık çamı diktiklerini belirten DOÇEV Müdürü Bahtiyar Aksoy ise, “Ağaçların kesileceği gündeme geldiğinde mücadele ettik, ancak kurtaramadık. Burasının otistik çocuklar krize girdiğinde yatıştırıcı bir mekan olarak kullanılmasını arzu ettik. Onlar için burası rehabilitasyon merkezi olacaktı. Spor salonu için ağaçları katlediyorlar, bu kabul edilemez. Mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

denizli-agac-nobetinde-9-gozalti-anons

denizli-kesilen-agaclar-tasindi-ic

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 9 Aralık 2015, 09:14

Şehirde yeşil alan olması birilerini rahatsız ediyor.Her tarafı beton yığınları ile doldurun bu sizi kurtarır.Şehrin nefes alacak borularını kesiyorlar.Bir de bunu spor adına yapıyorlar.Sanki yaptıkları spor tesisleri insan kaynıyor.

SÜLEYMAN SUBAŞI   -  Bağlantı 9 Aralık 2015, 08:32

helal olsun size canı gönülden destekliyoruz ama nafile çaba kafaya konulmuş bir kere yazık çok yazık

emir   -  Bağlantı 8 Aralık 2015, 23:51

söktüğünüz,kestiğiniz her ağaç öteki dünyada cehennem ateşinize odun olacak ateşinizi hep yakacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu