REKLAMI GEÇ

Okul servisi denetimleri başladı

Okul servisi denetimleri başladı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı öncesi öğrencilerin güvenli bir şekilde taşınabilmesi için okul servis araçlarını denetlemeye başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 31 Ağustos 2015 Pazartesi, 15:46

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, 2015-2016 eğitim-öğretimdöneminin başlamasına kısa süre kala öğrenci servisi denetimine başlandı. İncilipınar Kapalı Pazaryeri’nde yapılan denetime Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, Ulaşım Daire Başkanı Niyazi Türlü ve Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul katıldı. Denetimlerde ekipler güvenlik başta olmak üzere araç içindeki ekipmanlar, otomatik kapı, emniyet kemeri, uyarı ışıkları ve servis aracının ruhsat ve evraklarının yeterli olup olmadığını inceledi.

ÖZSOY: TAVİZ YOK
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Özsoy, başlayan denetimlerin bir hafta boyunca devam edeceğini belirterek, “Denetimlerde servis aracı olarak uygun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Ayrıca araçlarda otomatik kapı, her öğrenci için emniyet kemeri, sağlık ve trafik seti, uyarı işaretleri, yangın söndürme cihazı gibi araç ve gereklerin tam olup olmadığını kontrol ediyoruz. Eksiklikleri olanlara asla taviz vermiyoruz. Bu denetimlerin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca bu denetimleri yıl içinde de devam ettiriyoruz. Gerek emniyet ekipleri ile gerekse servis odalarıyla birlikte bu denetimlerimizi sürdüreceğiz ” dedi

UMUL: AİLELER ÇOCUKLARININ AYAKTA GİTMESİNE İZİN VERMESİN
Denizli Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Ahmet Umul ise, her yıl olduğu gibi okular açılmadan önce servis araçlarının kontrol edildiğini belirterek, “2015-2016 eğitim öğretim yılı öncesi araçların kontrolü yapılacak Büyükşehir Belediyesi ile birlikte her yıl denetim yapılıyor. Belgeleri olmayan servisçilere çalışma ruhsatı verilmiyor. Burada amacımız çocuklarımızın daha güvenli bir şekilde taşınmasını sağlamak. Bu denetimler sayesinde geçen yıl herhangi bir kaza meydana gelmedi. Denizli en az kazanın olduğu iller arasında ilk sırada yer alıyor. Bizim anne ve babalardan isteğimiz servis araçlarında çocuklarının oturarak gidebilmeleri sağlamaları. Güvenlik konusunu ihmal etmesinler ve çocuklarına gerekli uyarıları yapsınlar.Bu denetimler eğitim yılı boyunca da devam edecek” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu