REKLAMI GEÇ

Okullarda yangın tatbikatı

Okullarda yangın tatbikatı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası ve itfaiye teşkilatının 300’üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla ilçe okullarında eğitim programı düzenledi. Öğrencilere, “Yangın Güvenlik Eğitimi” veren İtfaiye Daire Başkanlığı, okullarda yangın tatbikatı da düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ekim 2014 Perşembe, 13:13

Denizli Büyükşehir belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, itfaiye teşkilatının kuruluşunun 300’üncü yıldönümü nedeniyle Tavas, Çivril ve Acıpayam İlçesinde öğrenim gören öğrencilere yönelik “Yangın Güvenlik Eğitimi” verdi.

150 NOKTADA TATBİKAT DÜZENLENECEK
Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri İtfaiye Haftası kapsamında düzenlediği eğitim çalışmasına Tavas ile başladı. Tavas Sait Kalaycıoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri ile bir araya gelen itfaiye küçükleri yangın, trafik kazası, kurtarma çalışmaları, yangına müdahale gibi konularda bilgilendirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı İlyas Tuncer, itfaiyenin asli görevinin “yangın söndürmek” olduğunu belirterek, “Ama bunun dışında bizim birçok görevimiz var. Bu görevlerin arasında da yangın çıkmaması üzerine koruyucu hizmetler ile ilgili bilgiler veriyoruz. Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak bizler yıl içerisinde 50 okul, 50 anaokulu ile 50 işyerine giderek öğrencilerimizi ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hedefledik. Bu kapsamda halkımıza daha rahat ulaşmış olacağız” dedi.

YANGINLARIN YÜZDE 30’U ÇOCUK KAYNAKLI
Daire Başkanı Tuncer, “Halkımıza ulaşmanın en kolay ve en önemli yolu da okullarımızı ziyaret edip öğrencilerimize yangın ve itfaiye ekiplerinin çalışmalarının anlatmaktan geçiyor. Çünkü çocuklar bizim geleceğimiz. Bizler de güvenli bir nesil elde etmek istiyoruz. Bazı yıllarda çocuk kaynaklı yangınların sayısı yüzde 30’u bulmakta. Bu nedenle çocuk kaynaklı yangınların önüne geçmek ve yangın sayılarının düşmesine katkı sağlamak adına eğitimler düzenliyoruz” diye konuştu.

Öğrencilere verilen bilgilerin ardından okul bahçesinde tatbikat düzenlendi. İtfaiye eğitim programının Tavas’ın yanı sıra Çivril ve Acıpayam’da da verildiği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
16 Nisan 2024 Salı 14 31Az Bulutlu
17 Nisan 2024 Çarşamba 12 29Gökgürültülü Sağanak Yağışlı
18 Nisan 2024 Perşembe 12 29Parçalı Bulutlu
19 Nisan 2024 Cuma 10 28Parçalı Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 12 28Gökgürültülü Sağanak Yağışlı