REKLAMI GEÇ

Onlar organik ürünlerini kendileri üretiyor

Onlar organik ürünlerini kendileri üretiyor

Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevleri ve yetiştirme yurtlarında organik sebze ve meyve üretiliyor. Kurumda kalan yaşlı ve gençlerin boş zamanlarını değerlendirmeleri, bitkilerin dikiminden sulanmasına kadar aktif rol almaları için oluşturulan hobi bahçelerinde üretilen organik sebze ve meyveler kurumun ihtiyaçlarını karşılıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Mayıs 2016 Pazar, 18:15

Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı huzurevinde kalan yaşlılar ve yetiştirme yurdunda barınan çocukların boş vakitlerini değerlendirmeleri için özel bir çalışma başlatıldı. Aynı zamanda huzurevi ve yetiştirme yurdu sakinlerine organik beslenme imkanı da sunan hobi bahçeleri yoğun ilgi görüyor.

Bahçedeki sebze ve meyvelerin ekim işleminden yetiştirilmesine kadar tüm süreci kurumlarda kalanların yaptığını belirten Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altın, “Çivril’deki huzurevimizde seramız var. Hobi bahçelerinde yetişen sebze ve meyveler kurumun kendi ihtiyaçlarını karşılıyor. Yaşlılarımız ve gençlerimiz hobi bahçesinde organik tarımı öğreniyorlar. Ayrıca bahçede yetişen patlıcan, biber gibi kurumaya el verişleri sebzeleri de diziyorlar kurutuyorlar. Bazılarından da turşu yapıyorlar. Hobi bahçesi ile tarımı öğreniyorlar” dedi.

Bakanlığın hobi bahçesi projelerini desteklediğini ifade eden Altın, kurum alanlarında elverişli arazileri kullanmaya gayret ettiklerini söyledi.

Altın, “Gençler için düzenlenen çeşitli eğitim ve kursların yanı sıra hobi bahçesinin gençlerin psikososyal gelişimi açısından önem taşıyor. Müdürlüğümüzce gençlerin kendi ürünlerini yetiştirmeleri, toprakla uğraşıp boş zamanlarını etkin bir şekilde değerlendirerek hobi edinmeleri, sosyalleşmeleri, kas yapılarını geliştirmeleri, bitkileri tanımaları, bitkilerin dikiminden sulanmasına aktif rol almaları sağlanarak sorumluluk bilincini kazanmaları amaçlanıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu