REKLAMI GEÇ

Orman işçilerine güvenlik eğitimi

Orman işçilerine güvenlik eğitimi

Bir süre önce Çameli’de orman işçisi Recep Ağar’ın kestiği ağacın altında kalarak yaşamını yitirmesi, tüm dikkatleri bu sektöre çevirdi. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü de, personelin güvenliğini üst seviyeye çıkarmak için ağaç kesme ve kesmede güvenlik kurallarının öğretildiği seminer düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Kasım 2016 Çarşamba, 09:32

Çameli’nin Taşçılar Mahallesi’nde 46 yaşındaki orman işçisi Recep Ağar, kestiği ağacın altında kalarak can vermişti. Bu olayın ardından Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, ağaç kesme ve kesmede güvenlik kuralları, iş güvenlik kuralları, dikili ağaç satışı, standardizasyon, kanuni haklar konusunda eğitim semineri düzenledi.

denizli-orman-is-guvenligi-egitimi-1

Eğitime Denizli Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Bölge Müdür Yardımcısı Erol Pehlivan, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Fikret Çökmüş, İşletme Müdürleri, Şube Mühendisleri, İşletme Şefleri, Muhafaza Memurları, üretimde çalışan kooperatif yöneticileri ve işçiler katıldı.

Bölge Müdürü Mustafa Korucu, dünyada hiçbir şeyin insanın canından daha değerli olmadığını belirterek, ağaç kesme ve kesmede güvenlik kuralları ve iş güvenliğinin önemine binaen uygulamalarda özellikle dikkat edilmesi gerektiğini belirti.

Bürodaki eğitimde işletme müdürleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, üretimde çalışan memur ve işçilere Şube Müdürü Fikret Çökmüş ve şube mühendisleri tarafından teorik bilgiler verildi.

Eğitimlerin 2. gününde ağaç kesme ve kesmede güvenlik kuralları (TSE 1214), orman ürünleri üretimi kesme, boylama ve standardizasyon kuralları, dikili ağaç satışı ve önemi, kanuni haklar, istifleme ve satış depolarının önemi hakkında bilgi verilip uygulamalar yapıldı.

Büro eğitimlerine 172 kişi, arazi eğitimlerine 298 kişi olmak üzere toplam 470 kişiye eğitim verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu