REKLAMI GEÇ

Orman yakan terör suçundan yargılansın

Denizli’de son iki hafta içerisinde çıkan orman yangınında toplam 75 hektar ormanlık alan kül oldu. Yanan alanları yerinde gören Vali Hasan Canpolat, ormanı yakan kişilerin terör suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

İlimizde son iki hafta içerisinde yaşanan orman yangınları Denizli Valisi Hasan Canpolat’ı harekete geçirdi. Salı günü Bozkurt İlçesi Alikurt Köyünde yaşanan orman yangınında toplam < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />68 hektar ormanlık alan yanarak kül olurken, geçtiğimiz hafta içerisinde Çamlık Mesireliği üstünde yaşanan orman yangınında da toplam 8 hektarlık alan yanarak kül olmuştu. Yaşanan orman yangınlarını en aza indirmek ve vatandaşları orman yangını konusunda duyarlı olmasını sağlamak için basın toplantısı düzenleyen Vali Hasan Canpolat, ormanları yakan kişilerin terör suçundan yargılanması gerektiğini söyledi.

Vatandaşlar duyarlı olsun

Orman Bölge Müdürlüğü Çamlık Hareket Amirliğinde yapılan basın toplantısında orman yangınlarında önemli açıklamalarda bulunan Vali Hasan Canpolat, bu yıl yaz sezonun orman yangınları konusunda çok riskli bir yıl olduğunu ve bu konuda halkın duyarlı olması gerektiğini söyledi. Canpolat, “Denizli’de son çıkan yangınlar gerçekten çok ciddi yangınlardı. Orman Bölge Müdürlüğümüz çok ciddi bir çalışmayla bu yangınları kısa süre içerisinde söndürmeyi başardı. Orman Bölge Müdürlüğü Başkanlığında oluşturulan komisyon ile bazı kararlar alındı. Komisyon kararı ile bazı orman sahalarını yasakladık. Uyarıcı levha sayılarımız arttırdık. Riskli olan köylerimize ve bölgelere takviye araç, personel gönderdik. Jandarma ekipleri ile sivil memurlarımızı ormanlık alanlarda görevlendirdik. Tabiî ki bu tedbirlerin dışında vatandaşlarımızın duyarlı olmaları gerekmektedir. Girilmesi yasak olan bölgelere girmemeleri, girenleri uyarması gerekiyor. Eğer vatandaş ile ekiplerimiz arasında bir işbirliği sağlarsak bu sezonu en iyi şekilde kapatırız.” dedi.

Terör suçu kapsamına alınsın

Bozkurt İlçesi Alikurt Köyünde yaşanan ve toplam 68 ormanlık alanın yandığı yangında sabotaj olduğu iddiaları olduğu tespitleri konusunda da açıklamalarda bulunan Vali Hasan Canpolat, orman yakan kişilerin terör suçundan yangılanmasını istedi. Canpolat, “ Ormanları kasıtlı olarak yakan kişilere gerçekten caydırıcı cezalar veriliyor ama yeterli değil. Orman yakan kişiye 10 yıl hapis cezası veriliyor. Ama ben bu cezanın artırılması gerektiğini düşünüyorum. Ormanları terörden dolayı yakan kişiler saten terör suçundan yargılanıyor. Ama birde kasıtlı yakanlar var. Bunlarda insanlık suçu işlemekten, terör suçundan yargınması gerekiyor. Yapılacak bir yasa değişikliği ile bu yapılabilir ve bunu istiyoruz. Şuanda bu yangın çıkan bölgelerde jandarma ekiplerimiz geriş kapsamlı bir soruşturma başlattı. Yakın zamanda netice almayı bekleniyoruz.”dedi. Çamlık Mesireliğindeki toplantının ardından Vali Hasan Canpolat ile birlikte basın mensupları yangın helikopteri ile sahalarda incelemede bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu