REKLAMI GEÇ

Ormanlar için alarm durumu

Ormanlar için alarm durumu

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı, 1100 rakım yükseklikteki gözetleme kulesinde gerçekleştirildi. Toplantıda alınan kararlar arasında yangın sezonunun başlayacağı 1 Haziran’dan itibaren, geçen yıllarda alınan tedbirlere ilave olarak bu yıl havai fişek atmak ve dilek feneri yakmak da yasaklandı.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2014 Pazartesi, 17:35

Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Toplantısı Vali Abdülkadir Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı Çamlık bölgesinde bulunan 1100 rakım yükseklikteki gözetleme kulesinde gerçekleştirildi. Toplantıya Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Alay Komutanı Ferdi Korkmaz, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy ve komisyonun diğer üyeleri katıldı.

Ormanların korunması adına geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da üst düzey güvenlik önlemleri aldıklarını belirten Vali Demir, “Her yıl yapılan Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısını bu yıl, Denizli’ de 29 tane olan yangın gözetleme kulelerinden biri olan Güven Tepe’de yaptık. Bu bölge Denizli’ye en hakim noktalardan birisi. Denizli topraklarının yüzde 47’si orman olan bir il. Yangınlar da o yüzden bizler için çok önemli. Orman açısından zengin olan ilimizde vatandaşlarımız da ormanlara karşı ayrı bir özen içinde ve ormanları sahipleniyorlar. Orman yangınlarında en önemli husus yangınlara anında müdahale edebilmek. Bunun için ilimizde çeşitli noktalarda 29 ayrı gözetleme kulesi oluşturduk. Böylelikle yangınlardan anında haberimiz olacak ve müdahale edebileceğiz” dedi.

“HAVAİ FİŞEK VE DİLEK FENERİ YASAK”
Orman yangınlarıyla mücadele için bazı yasak ve kısıtlamaların getirildiğini ifade eden Demir, “Ağustos ayı içinde 0,5 veya 1 derecelik bir sıcaklık artışı bekliyoruz. Bu oranları da dikkate alarak ilimizde bulunan bazı piknik alanlarında kısıtlamalara gittik.Ayrıca orman yangınlarını tetikleyen ve kontrolü güç olan havai fişek ve dilek feneri de ilimizde 1 Haziran itirabiyle yasak. Bu ürünleri kullanan vatandaşlarımıza kabahatler kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacak” dedi.

2013 YILINDA 82 YANGIN
Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Ersoy, geçen yıl Denizli’de 82 ayrı orman yangınıyla mücadele ettiklerini açıkladı. Ersoy, “Denizli’miz 561 Bin hektar ormanı ile yüzde 47’si orman olan ender illerimizden. 1 Haziran itibari ile yangın ile mücadele konusunda tedbirlerimizi aldık ve tam kadro olarak çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. Geçen yıl ilimizde 82 orman yangınında 89 hektarlık orman alanımız yandı. Temennimiz yangınsız bir sezon geçirmek. Bunun için de tüm ekiplerimizle aralıksız çalışacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN ORMANCILARA DESTEK
Orman yangınlarıyla mücadele için Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak orman ekiplerine destek vereceklerini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Tüm kurumlar olarak üzerimize düşen görevi yapacağız. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak bizler de yaptığımız yeni planlama ile 52 noktada itfaiye birimlerimizi oluşturduk. Bu noktalarda 7/24 görev başında olan itfaiyeci arkadaşlarımız can ve mal güvenliğimizi koruyacak. Ekiplerimiz ayrıca Orman Bölge Müdürlüğümüz ile iletişim içinde olarak ihtiyaç halinde yardıma gidecekler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu