REKLAMI GEÇ

Otobüslere yeni düzenleme

Otobüslere yeni düzenleme

Denizli’de son bir ay içinde kazalarla gündeme gelen belediye otobüsleri için yeni düzenlemeler yolda… Okulların açılacağı eylülle birlikte güzergahlar ve sefer sayıları yeniden belirlenecek, paralı biniş kalkacak, şoförler tekrar eğitimden geçecek.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 19 Ağustos 2014 Salı, 18:09

Denizli’de, toplu taşımanın yeni kurulan Ulaşım A.Ş.’ye devredilmesinin hemen ardından üst üste yaşanan kazalar ve can kayıpları, gözlerin belediye otobüslerine çevrilmesine neden olmuştu. Kazaların ardından sessizliğini koruyan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu tavrı eleştirilirken, konu son yapılan Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında gündeme geldi.

OTOBÜS FOBİSİ OLUŞTU
Ulaşım A.Ş.’nin 50 bin lira olan sermayesini 5 milyon liraya çıkaracak gündem maddesinin görüşülmesi sırasında konu tartışıldı. CHP’li üye Mustafa Çallıca, “Yaşanan kazalardan sonra vatandaşların yeterince bilgilendirilmediğini düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla insanlarımızda otobüs fobisi oluşmaya başladı. Şoför, bir yandan para alıyor, bir yandan yolu, bir yandan yolcuyu takip ediyor. Dünyanın en zor işi bir insanı bir yerden bir yere götürmektir. Şoförlerin çalışma saatleri, şartları sanırım onları zorluyor” dedi.

DENETİMDEN KAÇMAK İÇİN…
CHP’li üye Bekir Çapar da, belediyenin ulaşım daire başkanlığı bulunmasına karşın denetimden kaçmak için Ulaşım A.Ş.’yi kurduğunu, bunun da kanuni bir dolanma olduğunu ileri sürdü. Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci gelen eleştiriler üzerine açıklama yaptı ve otobüslerle ilgili yeni düzenlemeleri aktardı.

HER ŞEY YASAL
Ulaşım A.Ş.’nin aylık maliyetinin 1-1,5 milyon lira iken sermayesinin 50 bin lira olmasının sıkıntı yaratacağını savunan Değirmenci, “Son model otobüslerle hizmet veriyoruz. Birkaç aylık şirketin muhasebesini tutuyor değiliz. Kanuni dolanma tabiri de bu meclise uyan bir tabir değil. Büyükşehir yasasına dayanarak bu işleri yapıyoruz. Ulaşım A.Ş, Türk Ticaret Kanunu’na tabi bir şirkettir ve zamanı gelince denetlenecektir” dedi.

1 EYLÜL’DEN İTİBAREN
Kazalarla ilgili de konuşan Değirmenci, “Şoförlere zaten eğitim veriliyor. Bunun faydasını yakın zamanda göreceğiz. Sanıyorum 1 Eylül’den itibaren de otobüslere paralı binişler kaldırılacak. Sadece kartlı binişler olacak. Okulların açılacağı güne kadar güzergahların bazıları ve sefer sayıları yeniden belirlenecek. Biz, Denizli’de uyguladığımız sistemin en doğru sistem olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Ulaşım A.Ş.’nin 50 bin lira olan sermayesi oy birliği ile 5 milyon liraya yükseltildi. Bu para Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesinden Ulaşım A.Ş.’ye aktarılacak.

Yorumlar

Beyhan ÖKMEN   -  Bağlantı 20 Ağustos 2014, 13:29

Güzergahların iyi analiz edilerek her semte tek seferde ulaşım sağlanabilecek şekilde ,Yenişehir-servergazi-1200 evler -üçler ‘den kalkan otobüslerin kampüse direk uğramasının yanında diğer semtlerden de kampüs,bayram yeri ulaşımlarının tek araçla sağlanması yani adil olarak ulaşım hizmeti sunulmasını istiyoruz.

Volkan   -  Bağlantı 19 Ağustos 2014, 21:25

Paralı binişin kalkması çok olmuş.Şoförler sadece otobüsü sürsün.Belediye tek kullanımlık kağıt kart basıp satacak demek ki.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu