REKLAMI GEÇ

Otoyol tartışması

Otoyol tartışması

Denizli ve Burdur’dan geçerek Antalya’ya kadar uzanacak olan İzmir otoyolunun çalışmalarının başlamasıyla Denizli’de hareketlilik başladı. Bozkurt ve Çardak’ı kapsayan toplantıda halk, “Verimli arazilerden geçiyor” diye isyan etti, yetkililer; formül üretilebileceğini söyledi.

Hüseyin Özgenç / DENİZLİHABER / 24 Eylül 2014 Çarşamba, 11:08

Uzun süreden bu yana gündemde olan İzmir-Antalya yolunun Denizli ve Burdur bağlantısı için çalışmalara başlandı.

DENİZLİ’DEN 130 KM GEÇECEK
Aydın’dan başlayarak, Denizli ve Burdur’dan geçip Antalya’ya ulaşacak olan yolun Denizli-Burdur kesiminin 270 kilometrelik kısmının 130 kilometresi Denizli’den geçecek. Sarayköy’den Denizli’ye girecek otoyol merkezdeki Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerini geçtikten sonra Honaz’ın Kocabaş mahallesine oradan Bozkurt ve Çardak’a ardından da Burdur’a geçecek.

ÇED TOPLANTISI
Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanan yol için fizibilite çalışmalarını yürüten UBM A.Ş. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için Bozkurt’ta toplantı yaptı. Belediye yemekhanesinde düzenlenen ÇED toplantısına yetkililerin yanı sıra Kaklık, Kocabaş, Bozkurt ve Çardak’tan vatandaşlar katıldı.

otoyol2

SUNUM YAPILDI
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ÇED ve Çevre İzinleri Şube Müdürü Uğur Çoban ve Müdür Yardımcısı Işıl Tuncay’ın da katıldığı toplantıda, UBM A.Ş.’nin Proje Uzmanı Murat Arısoy sunum yaptı. Toplantıda en çok sıkıntı edilen konu ise yolun verimli tarım arazilerinden geçmesi oldu. Bölgedeki arazi sahipleri, özellikle Kocabaş’ta oluşturulacak olan yonca kavşağın bölgeye zarar vereceğini ileri sürdü.

UZMAN ELEŞTİRİSİ
Pamukkale Belediyesi MHP’li Belediye Meclis Üyesi, şehir plancısı Server Munis, yolun güzergahıyla ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi’nde hiçbir görüşme yapılmamış olmasını eleştirdi, “Büyükşehir karar merciidir. Ancak mecliste bu konuyla ilgili hiçbir görüşme henüz yapılmadı” dedi.

KOCABAŞ’TAKİ YONCA KAVŞAK
Kaklık’ın eski belediye Başkanı Mehmet Gülbaş yolun verimli arazilerden geçtiğini bunun da vatandaşlarda büyük rahatsızlık yarattığını belirtirken, “Sulanabilir tarım arazileri bizim için önemli. Yol çok verimli topraklardan geçiyor. Özellikle Kocabaş’taki yonca kavşakla ilgili vatandaşımızın itirazı var. Karayolları İzmir Bölge Müdürlüğü’nün toplantısına da tüm vatandaşlarımızla katılarak durumu üst yetkililere ileteceğiz” diye konuştu.

otoyol3

ÖNCELİK VATANDAŞIN HAKKI
Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik ise ilçeden geçecek yatırımdan önce insanların haklarının savunulmasından yana olduklarını söyledi, “Ülkemize yapılacak hizmetin başımızın üzerinde yeri var. Ama bu yatırımın kimsenin canını yakmaması lazım…Paralı yol olacak, diye hak yenmesine karşıyız. Her platformda, vatandaşlarımızın hakkının takipçisi olacağız” dedi.

SÜREÇ DEVAM EDİYOR
Yatırımın şeklini belirleyecek olan bu toplantılar Sarayköy ve Honaz’ı da kapsayacak şekilde yapılacak ardından Burdur’da da düzenlenecek. Zorunlu olan ÇED toplantılarının tamamlanmasının ardından güzergah netleşecek. Kamulaştırma bedelleri ve inşaatın ne zaman başlayacağı gibi konular ise Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenecek. Yolun, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması planlanıyor.

Yorumlar

kemal   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 14:20

verimli arazilere yap işlet modeliyle oto yol yapın arazisi elinden gitmiş köylüler karşıdan vız vız diye geçen arabalara baka durur gelir melir elde etmez,oto yol yapan kazanır parayı.

VATANDAŞ m. kemal   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 14:02

TOPLANTIDA VATANDAŞIN HAKKINI DÜŞÜNEN HAKKINI KORUMAYA ÇALIŞAN BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI BİRSEN ÇELİK VAR DİGERLERİ SADECE OTURUR BİRDE HABERDE YAZDIGINA GÖRE KAMULAŞTIRIPHAKKI ÖDENECEK DİYOR O PARA CEREZ PARASI OLAN VATANDAŞA OLACAK EN KISA HAVA YOLU

İBO   -  Bağlantı 24 Eylül 2014, 12:55

geçsin demesi kolay o insanların varı yogu geçim kaynagı o tarla oda elinden giderse neyle geçincek çocuklarına torunlarına ne mirası bırakacak hayatta o tarla sahipleri çogu o yoldan geçmiyecek gecemiyecek birde illaki verimli araziden geçmesi şart

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu