REKLAMI GEÇ

Özel İdare İşhanı’nın kaderi ağustosta belirlenecek

Özel İdare İşhanı’nın kaderi ağustosta belirlenecek

Yılan hikayesine dönen Özel İdare İşhanı sorununda yeni bir sürece girildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan işhanının tahliyesine Tapu Müdürlüğü binasının yapılmasının ardından başlatılacağını açıklamıştı. Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü inşaatı sona yaklaştı, ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Tapu taşınınca Özel İdare İşhanı için de yeni bir süreç başlayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Mayıs 2016 Cuma, 10:10

Denizli’de uzun süre tartışılan Özel İdare İşhanı ile ilgili belirsizlik Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin nisan dönemi toplantısında ortadan kaldırılmıştı. CHP’li Şeniz Doğan’ın Özel İdare İşhanı ile ilgili sorusuna, “İşhanı ile ilgili süreci Tapu’nun yeni binasının yapımına endeksledik. Yeni merkez hazırlanınca, tahliyeleri başlatacağız” diye cevap veren Başkan Zolan, tartışmalara ve sürece yeni bir boyut kazandırmıştı.

TAPU İNŞAATINDA SONA GELİNDİ
Tahliyesi ve ardından da yıkımı gündeme geldikten sonra ciddi tartışmaların ve belirsizliğin yaşandığı Özel İdare İşhanı’nın akıbetinin bağlandığı yeni Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası’nın yapımında sona gelindi. Vali Şükrü Kocatepe, Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü’nün hizmet vereceği merkezin inşaatında incelemeler yaptı.

Bölge Müdürü Süleyman Özen ve yüklenici firma yetkilileri tarafından gelinen son nokta hakkında bilgilendirilen Vali Kocatepe, işin hızlandırılarak belirlenen bitiş tarihine yetiştirilmesi talimatını verdi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde bodrum kat+zemin+5 katlı bina olarak yapılan Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü hizmet binasının 8 milyon 882 bin liraya mal olacağı açıklandı. Binanın ağustos ayında tamamlanmasının planlandığı ifade edildi.

denizli-ozel-idarenin-kaderi-agustosta-belli-olacak-1

ÖZEL İDARE İŞHANI NE OLACAK
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın “Yıkılmasını istediğim 3 binadan biri” dediği Özel İdare İşhanı’nda Tapu ve Kadastro 18. Bölge Müdürlüğü’nün taşınmasının ardından tahliye süreci başlayacak. Büyükşehir, işhanının yıkılması durumunda yerine farklı bir proje oluşturacak, meydan düzenlemesi ve müze çalışmasıyla uyumlu bir çalışma ortaya koyacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu