REKLAMI GEÇ

PAÜ salon vermedi Evrim Okulu Esnaf Odası’na taşındı

PAÜ salon vermedi Evrim Okulu Esnaf Odası’na taşındı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Halkçı Sağlığı Topluluğu ve Denizli Tabip Odası işbirliği ile düzenlenen “Evrim Okulu” isimli bilimsel toplantı, üniversite yönetiminde veto yedi. Bu nedenle Evrim Okulu, çalışmalarını üniversitede değil, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Salonu’nda yapmak zorunda kaldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2015 Cumartesi, 14:06

Denizli’de ilk defa düzenlenen “Evrim Okulu”, çalışmalarına başladı. Düzenlenme sürecinde bazı kesimlerin tepkisiyle karşılaşan ve eleştirisel yaklaşımlarına neden olan “Evrim Okulu” konulu bilimsel toplantıya Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, Prof. Dr. Esat Adıgüzel, Prof. Dr. Semih Koray, Prof. Dr. Ali Demirsoy, Prof. Dr. Erksin Savaş Güleç, Mert Karagözoğlu ve PAÜ öğrencileri katıldı.

denizli-evrim-okulu-esnaf-odasi-paü-gokhan-onem

ÖNEM: BİLİME İNANAN İNSANLARIN KAFASI KARIŞIK DEĞİL
Denizli Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gökhan Önem, açılıştaki konuşmasında,“ Evrim konusunda Türkiye’de ismi sıkça duyulan hocalarımızı bir araya getirdiğimiz etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Denizli Tabip Odası olarak bilime katkı sunmaya çalışıyoruz. Umarım Denizli’de bilim ışığına inanan insanlara güzel bir toplantı sunmuş oluruz. Pozitif bilime inanan insanların kafası hiçbir zaman karışık değil. Onlar bildikleri bilim çizgisinde devam ediyorlar. Bilime baksınlar, bilime inansınlar. Başkasının söylediğinin bir anlamı yok. Kanıt neyi gösteriliyorsa onun ışığında inanılır” dedi.

Denizli’de ilk defa evrim ile ilgili toplantı düzenlendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Önem, “ Toplantıyla ilgili eleştiriler tabii ki de oldu. Bilime inanan bir insan olarak benim için bu eleştirilerin hiçbir emniyeti yok. Eğer bilime inanıyorsak, bilimsel toplantılara ön ayak olmanız lazım. Burası zaten o tartışmaların yapılacağı yer” ifadesini kullandı.

denizli-evrim-okulu-esnaf-odasi-paü-esat-adiguzel

ADIGÜZEL: EZBERE DAYALI EĞİTİM OLMAZ
Prof. Dr. Esat Adıgüzel ise, bilimsel alanda dal ayrışması, dallar arası entegrasyon eksikliği, dallar arası iletişimsizlik, yetersiz altyapı, bilgi yetersizliği, gelişime kapalı olma, kötü eğitim yöntemleri, kötü eğitim politikaları gibi sorunlar olduğunu ifade etti.

Anatomi eğitiminde filogenetik ve ontogenetik bilginin gerekli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Adıgüzel, “Ezbere dayalı bir öğrenim olamaz. Lisans mezunları ile öğretim görevlileri aynı bilgilere sahip oluyorlar. Araştırma yok sadece tek bin bilgi üzerine gidiliyor. Bu yüzden de gelişmelerde eksiklik yaşıyoruz. Yapı-fonksiyor ilişkisini anlama, yapısal özellikleri kavrama, karmaşık anatomi yapıları çözümleme, farklılıkları açıklama, hastalık mekanizmalarını kavrama, tedavi yöntemlerini geliştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Konuşmaların ardından bilimsel toplantılara geçilen Evrim Okulu, çalışmalarını yarın tamamlayacak. İki günün sonunda katılımcılara belge verilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu