REKLAMI GEÇ

PAÜ’de ‘Suyun Tarihi’ sempozyumu

PAÜ’de ‘Suyun Tarihi’ sempozyumu

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Su Politikaları Derneği ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi işbirliğiyle düzenlenen “Laodikya Su Yazıtı, Anadolu’da Suyun Tarihi ve Bugünü” konulu sempozyum başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 14 Ekim 2016 Cuma, 16:24

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’ndaki sempozyumun açılışına PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, DESKİ Genel Müdürü Doç. Dr. Mahmud Güngör, İMO Denizli Şubesi Başkanı Şevket Murat Şenel, Türkiye’de alanlarında uzman öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

İMO Şube Başkanı Şevket Murat Şenel, sempozyumun açılış konuşmasında “Su varsa hayat var, medeniyet var. Medeniyetin izlerini takip etmek istiyorsak, suyun izlerini takip etmemiz yeterli. Türkiye’nin alanlarında önemli isimlerini burada ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Programın konferans, sempozyum, panel ve geziden oluşan bir organizasyon olduğunu belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent Erdur, “Genel sunumların yanında Denizli’ye özgü sunumların yoğun olması, insanlık adına Denizli’nin ne kadar önemli bir geçmişi olduğunu gösteriyor. Davetli hocalarımız kendi alanlarında oldukça başarılı profesyonel isimler. İki gün sürecek etkinliğimizin sosyal program ayağında ise iki antik kente gezi düzenlenecek. Bu etkinliği organize eden tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sempozyuma geçildi. Prof. Dr. Ünal Öziş, “4 bin yıl boyunca Anadolu’da Su Mühendisliği” konulu bir sunum yaptı. Anadolu’nun birçok uygarlığın kesişme noktasında yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Öziş, evrensel bir kültür mirası niteliğini taşıyan, son 4 bin yılın hemen her döneminden kalan, bazıları günümüzde de işlevini sürdüren pek çok su yapısının Türkiye’yi dünyanın en zengin ve ilgi çekici açık hava müzelerinden biri kıldığını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu