REKLAMI GEÇ

Projenin ilk aşaması tamamlandı

Projenin ilk aşaması tamamlandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde farkındalık oluşturmak için 7’den 70’e tüm vatandaşlarla bir araya gelmeyi hedeflediği, “Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi”nin ilk aşaması tamamlandı. Projenin ilk aşamasında 14 okul ve 10 bilgi evi ve kurs merkezinde 6400 öğrenciye ulaşıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Nisan 2015 Salı, 14:58

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehirde farkındalık oluşturmak amacıyla hayata geçirdiği “Kentli Davranış Kentliye Davranış Projesi” nin okullara ve bilgi evi ve kurs merkezlerine yönelik hazırlanan kısmı son buldu. Proje kapsamında söz konusu eğitim yuvalarında sabah ve öğleden sonra olmak üzere seminerler verilirken, toplamda 6400 öğrenciye ulaşıldı. Öğrencilerin katıldığı seminerlerde, İzgören Akademi eğitmenlerinden Tülay Üstündağ ve Ece Üvey, okullar ile bilgi evi ve kurs merkezlerinde, 7-12 yaş aralığındaki çocuklarla bir araya geldi. Eğitmenler, öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminerlerde çocuklara kentlilik bilinci ile ilgili konularda bilgi verdi. 

Eğitmen Tülay Üstündağ, çocuklara “Kent nedir, kentli olmak nedir?” diye sorular yönelterek, insan ilişkilerinden, çevre bilincinden, selamlaşmadan, gülümsemekten, görgü kurallarından ve yardımlaşmadan bahsederek, öğrencilere kent kültürü hakkında bilgiler verdi. Tülay Üstündağ, “Kentinizi severseniz korursunuz, korursanız sahip çıkarsınız” diyerek, Denizli’nin büyük bir ev olduğunu, sokak ve caddelerinin ise büyük evin odaları olduğunu, herkesin kendi evini nasıl temiz tutup koruyorsa, şehrine de aynı şekilde sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Eğitmen Ece Üvey ise, çocuklara yaşlarının küçük ama yüreklerinin çok büyük olduğunu söyleyerek, herkesin birey olarak kurallara uyup gelecek nesillere örnek olması gerektiğini ifade etti. Üvey, “Sizden öğreneceğimiz çok şey var. Sizin yapabileceğiniz, elinizden gelebilecek çok şey var. Kurallara uymayan büyüklerimize müdahale edeceğiz, onları uyaracağız” diye konuşarak kentlilik bilinci hakkında çeşitli örnekler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu