REKLAMI GEÇ

Protokolden 18 Mart mesajı

Protokolden 18 Mart mesajı

Denizli Protokolü, yayınladıkları yazılı mesajla Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. Yıldönümü kutlarken, Çanakkale Şehitleri şu sözlerle andılar

/ DENİZLİHABER / 18 Mart 2014 Salı, 09:54

VALİ ABDÜLKADİR DEMİR:
“18 Mart 1915’de kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi de, milletimizin onurlu duruşunu kanıtlayan, bu toprakların nasıl vatan yapıldığını ortaya koyan bir destan olarak tarih kitaplarının en müstesna sayfalarında yer almıştır.
denizli-canakkale-zaferi-vali-demir

Farklı milletlere mensup insanların koyun koyuna yattığı Çanakkale aynı zamanda, barışın anlam ve değerini tüm insanlığa anlatan bir ibret abidesidir.
Bu anlamlı günde ifade etmek isterim ki; Çanakkale’de verilen mücadele, birlik ve beraberliğimizin, bin yıllık kardeşliğimizin ve hiçbir gücün buna zarar veremeyeceğinin en açık kanıtıdır.
Bu şuur ve ruh, Türkiye’nin mutlu, huzurlu, müreffeh, en ileri standartları yakalamış bir ülke olarak gelişmesi sürecinde en önemli gücümüz olacaktır. Şanlı geçmişimizden aldığımız güçle, Türkiye’yi çok daha güzel yarınların beklediğine yürekten inanıyorum.”

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ NURCAN DALBUDAK:
“Eğer Türk Milleti, 1915’te Çanakkale’de düşmanın güllelerine göğüs germeseydi, belki bugün Türkiye diye bir devlet olmayacaktı. Anadolu’nun bütün savunma hattı çökecek ve düşman bu topraklara yerleşecekti. Çanakkale’de düşmanın bütün planları boğaza gömülmüş, Türk milleti vatanını ve istiklâlini korumuştur.
denizli-canakkale-zaferi-nurcan-dalbudak

Bugün bizlere düşen görev, şehitlerimizin kanlarıyla sulanan ve bizlere emanet edilen bu kutsal toprakları, aynı şuurla sahip çıkarak korumak ve bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir.”

BELEDİYE BAŞKANI OSMAN ZOLAN:
“Milletimizin birlik ve beraberliğini gösteren bu zafer, yüz binlerce şehidin verildiği Çanakkale Savaşları’nda yansıtılan bu ruh, bugün hepimizin kılavuzudur. Tarihe baktığımızda, haksızlığa karşı her zaman dik duran bir milleti görüyoruz. Çanakkale ise bu dik duruşun son yüzyıla damgasını vuran sembolü olmuştur. Bu nedenle Çanakkale’yi iyi anlamalı ve zihnimizden hiçbir zaman çıkarmamalıyız.

denizli-canakkale-zaferi-osman-zolan

Orada hayatlarını hiçe sayan atalarımızı iyi tanımamız, o insanların yüreklerindeki cevheri keşfetmemiz gerekir. Tarihte büyük bir savaşın cephesi olan Çanakkale, bugün orada hayatını yitiren farklı milletlerden yüz binlerce insanı bağrında barındırarak, adeta dünyaya barış mesajları veriyor. Onun için Çanakkale Zaferi sadece geçmişte yazılmış bir destan değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz çağdaş medeniyet yürüyüşümüzün de en önemli ilham kaynağıdır.”
DTO BAŞKANI NECDET ÖZER:
“Çanakkale zaferi, Dünya tarihinde bir dönüm noktası olmuş, tarihin akışı üzerinde belirleyici bir rol oynamıştır.
denizli-canakkale-zaferi-necdet-ozer
18 Mart, birlik ve beraberliğimizi pekiştirerek varlığımızı ebedileştiren, zor koşullar altında, kendinden çok güçlü ordulara karşı kazanılan büyük zaferin unutulmaz destanıdır.
Bu destanın kahramanları, vatan topraklarına dört bir yandan gelen işgal kuvvetlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele etmiştir. Bütün yokluk ve imkânsızlıklara rağmen içinde hürriyet sevdası taşıyan ordumuz, bizleri tarihten silmek isteyen kuvvetlere “Çanakkale’nin geçilmez” olduğunu göstermiş ve bugün Millet olarak sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizin ne kadar sağlam temellere dayandığını bütün dünyaya ilan etmiştir.

Bizlerde 99 yıl önce yazılmış olan Çanakkale Destanı’nı çocuklarımıza, geleceğimize, milli birlik ve beraberlik ruhu ile çok iyi anlatmalıyız.”
denizli-canakkale-zaferi-avni-orki

AK PARTİ İL BAŞKANI AVNİ ÖRKİ:
“Bu millet her zaman destanlar yazmıştır. Şimdi olduğu gibi içimize nifak tohumu ekmeye çalışanlar, kardeşi kardeşten ayırmaya çalışanlar her zaman olmuştur. Biz en zor zamanlarda bir oluruz, birlik oluruz, beraber oluruz ve destanlar yazarız. Çanakkale ruhuna sahip bu millet tüm dünyaya zulmün ve esaretin hükmedemeyeceğini ilelebet gösterecek ve sonsuza dek teminatı olacaktır.”
denizli-canakkale-zaferi-chp-cavusoglu

CHP İL BAŞKANI BÜLENT NURİ ÇAVUŞOĞLU:
“Tarihin kırılma noktalarından ve emperyal güçlerin emellerininde Çanakkale’nin vatanperver sularına gömüldüğü, M.Kemal’in tarih sahnesinde yerini aldığı tarihtir 18 Mart. Türk halkın ‘’ bu benim kahraman komutanımdı’’ diyerek onun etrafında kenetlenip İstiklal Savaşı’na katılmıştır. Milli mücadelerinin ilk çoban ateşidir Çanakkale. I. Dünya savaşının uzamasına bununla birlikte Rusya’ya yeni bir dönemin şartlarının oluşmasına neden olmuştur.

Tarihin en kanlı savaşlarından biridir. İtilaf devletleri 252.000 zayiat,Osmanlı imparatorluğu 250.000 şehit vermiştir. Türk insanının neler başarabileceğinin,yokluklara rağmen dönemin teknolojik devlerine yenilgiye uğratabileceğimizi göstermiştir.Tüm aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor aziz hatıralarımıza sahip çıktığımızı burada tüm dünyaya haykırıyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu