REKLAMI GEÇ

Ramazanoğlu’na tepkiler dinmiyor

Ramazanoğlu’na tepkiler dinmiyor

Eğitim-Sen ve Türkiye Liseliler Birliği (TLB) Denizli Şubesi üyeleri, Karaman’daki Ensar Vakfı’nda meydana gelen cinsel istismar iddialarıyla ilgili açıklamalarından dolayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazaoğlu’nu istifaya çağırdı.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 26 Mart 2016 Cumartesi, 16:16

Aile Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Ensar Vakfı’nda 45 çocuğa tecavüz edilmesi olayının ardından yaptığı “Kötü niyetli insanlar, her zaman bazı işleri su istimal edebilen insanlar olabiliyor. Bu bir kere rastlanmış olması hizmetleriyle ön plana çıkmış bir kurumumuzu karalamak için gerekçe olamaz” açıklamasına bir tepki de Eğitim-Sen ve TLB üyelerinden geldi.

denizli-sema-ramazanoglu-aciklamasina-tepkiler-dinmiyor-tlb

TLB’DEN İSTİFA ÇAĞRISI
TLB Denizli Şubesi üyeleri, “45 tecavüz var, bir bakan yok” yazılı döviz ile Deliklikçınar Meydan’ında toplandı. TLB Denizli Şube Başkanı İlkay Esma Uysal, burada yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Karaman’da Ensar Vakfı bünyesinde 45 çocuğa tecavüz edildi. Bunun üzerine yoğun tartışmalar başladı. Konu sosyal medyadan, gazetelere kadar her yerde işleniyordu. Sonra gazetecilere bu konuyu Aile Sosyal Politikalar Bakanı ve Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu’na sordu. Bakan da skandal bir şekilde ‘Bir kere yapılan tecavüz, hezmetleriyle tanıdığımız Ensar Vakfı’nı gerekçe olamaz’ açıklamasında bulundu. Yapmış, olduğunuz skandal açıklamayı her hatırladığımızda sizin yerinize de utanıyoruz. Biz Denizliliyiz ama sizin kadar rahat değiliz. Biz, arkadaşlarımızın cinsel istismara uğramasının normalleştirilmesine karşıyız. Bu açıklamanızdan dolayı sizi tüm vatandaşlarımızdan özür dilemeye ve derhal istifa etmeye çağırıyoruz.”

denizli-sema-ramazanoglu-aciklamasina-tepkiler-dinmiyor-egitim-sen

BİR AÇIKLAMA DA EĞİTİM-SEN’DEN
Bu arada Eğitim-Sen Denizli Şubesi üyeleri de “Çocuk susar, sen susma! Çocuk istismarına sessiz kalma” yazılı dövizle Candoğan parkı önüne geldi. Türkiye’de yaşanan tecavüz olaylarına karşı denetimden uzak kalan dini vakıf ve cemaat evlerinin kapatılmasını talep ettiklerini söyleyen Eğitim-Sen Şube Sekreteri Gamze Aksu Karagöz, “ ‘Bir kereden bir şey olmaz’ anlayışı içerisinde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı’nı istifaya davet ediyoruz. Mahkemelerin çocukları ilgilendiren cinsel sömürü davalarında kararlarını verirken Türkiye’nin kabul ettiği sözleşmeleri hayata geçirmelerinin bir uluslararası ve insani yükümlülük olduğunu hatırlatıyor, çocuk istismarı ile ilgile davaların takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Ziya Tıkıroğlu   -  Bağlantı 27 Mart 2016, 08:44

Denizli Hanı Bakanımız sayesinde yeniden ve çirkin bir koltuğa oturdu. Yazıklar olsun, ENSAR olmasa, böyle konuşabilir miydi ilgili(?) bir bakan acaba?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu