REKLAMI GEÇ

Rantsal dönüşüm olmasın

Rantsal dönüşüm olmasın

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Denizli İl Koordinasyon Kurulu, “Büyükşehir Güncel Sorunlar ve Kentsel Dönüşüm” adlı panel düzenledi. Panelde konuşan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, yasanın rant yasası haline getirildiğini ileri sürdü.

İlyas Coşkun / DENİZLİHABER / 25 Haziran 2014 Çarşamba, 18:17

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirilen panel Makine Mühendisleri Odası Denizli Şubesi’nde gerçekleştirildi. Panele konuşmacı olarak Doç. Dr. Tarık Şengül, Doç. Dr. Ulaş Bayraktar ve Mimar Ali Hacıalioğlu katıldı. Panelin başkanlığını Mimarlar Odası Denizli Şubesi Başkanı Cüneyt Zeytinci yaptı.

“Büyükşehir Güncel Sorunlar ve Kentsel Dönüşüm” adlı panelde açılış konuşmasını yapan TMOOB İl Koordinasyon Kurulu Genel Sekreteri Mehmet Sarıçam, kentsel dönüşümün, rantsal dönüşüm haline geldiğini vurguladı. Sarıçam, “Kentsel dönüşüm yasası çıktığı günden bu yana rantsal dönüşüm haline getirildi. Denizli, çok şiddetli ve yıkıcı depremler yaşamış deprem bölgesinde bulunan bir şehir. Tarihimizin bizlere mirası olan antik kentler de Denizli’deki deprem gerçeğini bizlere çok iyi gösteriyor. Bu yüzden kentsel dönüşüm ve kentsel dönüşüm yasası Denizli için çok önemli. Ancak her seçim döneminde tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da çarpık yapılaşmaya izin verildiği için ciddi sıkıntılar yaşanıyor” dedi.

“RANT YASASI, ARAZİ ÜRETİM YASASI”

2012 yılında çıkan Kentsel Dönüşüm yasasının yapılan teknik hatalardan dolayı rant yasası haline geldiğini iddia eden Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube Sekreteri Ali Hacıalioğlu, “Kentsel dönüşüm sadece Denizli için değil, tüm Türkiye için önemli. Ancak içinde olan eksiklikler yasayı rant yasası haline getirdi. Hatta bazı bölgelerde arsa üretme yasası haline dönüştü. Yasada keyfi maddeler var. Türkiye’de ilk defa bir yasanın tanıtımı reklamlar ile yapıldı. Bu da yasasının durumunu ortaya çıkarıyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
20 Nisan 2024 Cumartesi 13 18
21 Nisan 2024 Pazar 8 25Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Parçalı Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 15 34Parçalı Bulutlu
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Çok Bulutlu