REKLAMI GEÇ

Savaşa karşı barış barikatı

Savaşa karşı barış barikatı

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla Denizli Tabip Odası, KESK, TMMOB ve DİSK üyeleri, Çınar Meydanı’nda düzenledikleri ortak basın açıklamasında, Silopi’den Yayladağı’na kadar sınır kentlerinde barış zincirleri oluşturarak yurdun her yerinde savaşa karşı barış barikatları oluşturma çağrısında bulundu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2014 Pazartesi, 18:56

KESK, TMMOB, Denizli Tabip Odası ve DİSK üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir araya geldi. Candoğan Parkı önünde toplanarak, Çınar Meydanı’na yürüyen kalabalık, Ortadoğu’da yaşanan katliamlara dikkat çekti.

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Denizli Şube Başkanı Yusuf Yurdakul, eyleme katılan sivil toplum örgütleri adına açıklama yaptı. Yurdakul, insanlığın büyük bir sınavdan geçtiğini belirterek, “Barış, kardeşlik, özgürlük, eşitlik için el ele verelim” çağrısında bulundu.
Yurdakul, Filistin’de, Suriye’de, Irak’ta, Rojava’da, Şengal’de, tüm Ortadoğu’da insanlık kitlesel biçimde katledilirken Türkiye’nin ırkçı, ayrımcı bir siyasette ısrar ettiğini belirterek, AKP hükümetini eleştirdi.

Yurdakul, “DİSK, KESK, TMMOB ve TTB olarak 1 Eylül Dünya Barış gününde barışı da, özgürlüğü de, haklarımızı da söke söke almak için ülkenin dört bir yanında düzenleyecek mitinglerde, yürüyüşlerde buluşacağız. Şırnak, Mardin, Urfa, Antep, Kilis ve Hatay olmak üzere sınır kentlerinde barış zincirleri kurarak savaş çetelerine, tüccarlarına ve kışkırtıcılarına meydan okuyacağız. Yurdun her yerinde savaşa karşı barışın barikatı kuracağız. Gelin insanlık büyük bir sınavdan geçerken, barış için, kardeşlik için, özgürlük için, eşitlik için el ele verilim” çağrısında bulundu.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, Türkçe ve Kürtçe olarak “Ülkede, bölgede, dünyada barış”, “Ortadoğu’da savaşı durduralım” sloganları atarak dağıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 18 32Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 18 31Parçalı Bulutlu