REKLAMI GEÇ

Savaşların, terörün, şiddetin olmadığı bir dünya dilediler

Savaşların, terörün, şiddetin olmadığı bir dünya dilediler

Bugün Dünya Barış Günü… Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı gün 1Eylül ile ilgili basın açıklaması yapan sivil toplum örgütü Denizli temsilcileri, savaşların, terörün ve şiddetin olmadığı bir dünya temennisinde bulundular.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2015 Salı, 09:18

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ve Varşova Paktı üyesi ülkeler barış içinde bir dünya mücadelesi görevini hatırlatmak amacıyla Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya’yı işgal ederek ikinci dünya savaşını başlattığı tarih olan 1 Eylül’ü “Dünya Barış Günü” olarak ilan edildi. Ancak, SSCB’nin ve Varşova Paktı’nın dağılmasından sonra hiçbir ülkenin kutlamadığı 1 Eylül’ü Dünya Barış Günü, Denizli’de unutulmadı. Denizli’de faaliyet gösteren meslek odaları ve sivil toplum örgütleri Denizli temsilcileri yayınladıkları mesajlarla 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde dünyaya seslendiler. Savaşların, şiddetin ve terörün olmadığı bir dünya temennisinde bulunulduğu mesajlardan bazıları şöyle;

DTO BAŞKANI NECDET ÖZER:
1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir açıklama yapan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Necdet Özer, “İnsanların huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşamasının temel koşulu olan barış ve dostluk ortamının sürekli olması, en büyük temennimizdir. Gerek ülkemiz gerekse dünya açısından, şiddet olayları ve terör örgütlerine karşı işbirliği ve dayanışma yaparak; insanların huzur, güven ve mutluluk içerisinde yaşamasının temel koşulu olan barış ve dostluk ortamının sürekliliğinin sağlanması en büyük temennimizdir.

Bu günün anlam ve önemi adına hiçbir zaman dilimizden düşürmediğimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Yurtta barış, dünyada barış’ ilkesi ile tüm dünyaya sesleniyoruz. Acıların dinmesini ve akan kanların biran önce durmasını diliyoruz” dedi.

MİMARLARDAN BARIŞ ÇAĞRISI
Mimarlar Odası Denizli Şubesi’nden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası kamuoyunu, savaşların durdurulması için harekete geçmeye, yetkilileri toplumsal birlikteliğin sürdürülmesi için çağrıda bulunuldu.

Sağlıklı ve güvenli bir çevrede, barış içinde yaşama hakkı, evrensel hukuk açısından en temel insan hakkı olduğunun hatırlatıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “7 Haziran’da gerçekleştirilen 25.Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında ise ‘çözüm süreci’ yerine yürürlüğe konan savaş stratejileri nedeniyle pek çok güvenlik görevlisi ve sivil yurttaş hayatını kaybetmekte ve yaralanmaktadır. En temel insan haklarından olan barış içinde ve güvenli yaşam hakkının sağlanması için; bu vahşet ve şiddet politikalarının bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Hiçbir neden yaşama hakkının gasp edilmesine gerekçe olamaz. Mimarlar Odası olarak, gücün ve erkin sürdürülmesi için uygulanan şiddete olduğu kadar güç ve erk elde etmek üzere şiddet uygulanmasına da karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.”

DENİZLİ EĞİTİM-İŞ HUKUK SEKRETERİ KEVSER BÖLÜKBAŞIOĞLU:
Günümüzde, küresel emperyalizmin saldırganlığını bütün vahşetiyle sürdürdüğünü, dünyanın daha birçok ülkesinde sömürü ağlarını genişletmek için kan ve gözyaşı dökmekte olduğunu söyleyen Denizli Eğitim-İş Hukuk Sekreteri Kevser Bölükbaşıoğlu, “Bugün milyonlarca insan açlıkla karşı karşıyayken, bu insanlara yardım eli uzatmak yerine, kaynakların silahlanmaya ve savaşlara ayrılması, insanlığın büyük çelişkisidir. Sonu getirilemeyen çatışmalar, terör ve şiddet, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok noktasında insanlığın geleceğini tehdit etmektedir” dedi.

Türkiye’de şiddetini artırarak devam eden terör olaylarını nefretle kınadıklarını vurgulayan Bölükbaşıoğlu açıklamasını şöyle devam etti: “Ülkemizde ise son günlerde terör yeniden azmış, şehit cenazeleri ile ocaklara ateş düşmüştür. Acı ve gözyaşı halkımıza yaşamı zindan etmiştir. Bugün, barış ve huzur, ülkemizin birlik ve beraberliği çok daha önemli hale gelmiştir. Türk ulusu kendi siyasal egolarının tutsağı olmuş aymaz yöneticilerinden mutlaka acilen kurtulmalıdır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
24 Nisan 2024 Çarşamba 18 34Rüzgarlı
25 Nisan 2024 Perşembe 17 29Rüzgarlı
26 Nisan 2024 Cuma 15 27Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 15 31Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 32Parçalı Bulutlu