REKLAMI GEÇ

Seçim günü oy pusulaları ve zarflara dikkat!

Seçim günü oy pusulaları ve zarflara dikkat!

Oy ve Ötesi Derneği, 1 Kasım Genel Seçimde görevli sandık gözlemcileri ve bina sorumlularına yönelik eğitim toplantısının ikincisini gerçekleştirdi. Oy ve Ötesi Derneği Merkezefendi Sorumlusu Osman Kökver, gözlemcilere özellikle oy pusulaları ile zarfların sayımı ve mühürlenmesi sırasında dikkatli olmaları uyarılarını yaptı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 29 Ekim 2015 Perşembe, 09:09

Adil, güvenilir ve şeffaf seçim süreci için eğitim çalışmalarına ağırlık veren Oy ve Ötesi Derneği, Denizli Barosu Salonu’nda eğitim toplantısı düzenledi. Denizli’de 500’ün üzerinde gönüllü sandık gözlemcisine ulaştıklarını ve eğitim verdiklerini söyleyen Oy ve Ötesi Derneği Merkezefendi Sorumlusu Osman Kökver, “Demokratik süreçlerin pekiştirilmesi ve geliştirilmesi tarafsız, partiler üstü ve sivil seçim gözlemciliğinin önemine yürekten inanıyoruz. Seçimlerin şeffaf ve kanunlara uygun bir şekilde yapılıp tamamlanabilmesi için gönüllü sandık gözlemcilerine seçim süreci ve yasal işleyişler hakkında bilgilendirmek amacıyla eğitim çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Denizli’de ikincisini düzenlediğimiz eğitim çalışmamızda 500’ün üzerinde sandık gözlemcisine eğitim verdik. Hedefimiz Denizli’de 1000 gönüllüğe ulaşmak ” dedi.

“OY PUSULALARI VE ZARFLARA DİKKAT”
Eğitime katılan gönüllü sandık gözlemcilerine seçim günü öncesi, seçim günü, oy kullanma süreci ve oyların sayılması sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi veren Kökver, seçim günü gönüllülerden en geç saat 07.00’da görevli oldukları sandıkların başında bulunmalarını istedi.

Sandık başkanının, torbayı ve içerisindeki mühürlü keseyi açması, sandık kurulunun sayılması, eksik varsa tamamlanması, içerisinde zarf, pusula ve diğer malzemelerin bulunduğu paketlerin ilk kez sandık alanında üyeler nezdinde açılması gerektiği uyarılarında bulunan Kökver, “Aksi durumlarda tutanak tutulur ve mutlaka sandık tutanak defterine işlenir. Ayrıca, oy pusulalarının sayılması ve arkalarının mühürlenmesinde, tüm pusulalarda aynı yere mühür basmayı önerin. Bu, daha sonra dışarıdan gelebilecek pusulaların tespit edilmesine fayda sağlayacaktır. Aynı şekilde tüm zarflarda aynı yere mühür basmayı önermeniz daha sonra dışarıdan gelebilecek zarfların tespit edilmesine fayda sağlayabilir” diye konuştu.

Pusula ve zarfların önceden mühürlenmiş ya da işaretlenmiş ise bu durumun tutanak defterine işlenmesi gerektiğini belirten Kökver, “TC Yüksek Seçim Kurulu” filigranı ve sandık kurul mührü bulunmayan, YSK’nın belirlediği biçim ve renkte olmayan, hiçbir yerine “evet” veya “tercih” mührü basılmamış olan, bütünlüğü bozulacak şekilde yırtılmış ve kopartılmış olan pusulaların geçersiz sayılacağını, zarfların açılması esnasında yanlışlıkla yırtılan pusulaların ise geçerli kabul edileceğini söyledi.

denizli-oy-ve-otesi-oy-pusulalarina-zarflara-dikkat-edin-ic

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
19 Nisan 2024 Cuma 11 27Çok Bulutlu
20 Nisan 2024 Cumartesi 14 19
21 Nisan 2024 Pazar 10 26Parçalı Bulutlu
22 Nisan 2024 Pazartesi 11 27Çok Bulutlu
23 Nisan 2024 Salı 14 33Parçalı Bulutlu